utkubrs adlı üyeden alıntı

Yönetimin bütün ticaretleri denetlemesi imkansız. Burada iş size düşüyor. İlk yapmanız gereken ticaret puanına özen göstermeniz dolandırcılık söz konusu ise diğer üyelerin de zarar görmemesi için kısa sürede üye forumdan uzaklaştırılır. Eliniz kolunuz bağlı kalmıyor, ödeme yaptığınız dekont ile bilişim suçlarına başvuru yaparak hakkınızı arayabilirsiniz.

Ticaret puanı kullanılması zorunluluğu yok. Ancak karşılıklı puan kullanılması 2 taraf içinde ilerideki ticaretlerine +1 puan kazanmasını sağlayacaktır, ihmal etmemekte fayda var.

Forumda multi üyelikler sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Açılmaya çalışıldığı anda 2 hesapta süresiz durdurulmaktadır. Ticaret yapılmadan puan kullanılmasıda kesinlikle yasaktır. Tespit edildiği anda üyelik durdurulur. Ayrıca belirtmekte fayda var 10 TL altı alışverişlerde de ticaret puanı kullanımı yasaktır.

Kendi deneyimlerimden birşeyler yazmak gerekirse, büyük mebla ile yaptığınız alışverişlerde paypal kullanmak yerine banka hesabı tercih edin. Dolandırcılık sonrasında elinizde gerçek bir isim soyisme ait dekont bulunması hakkınızı aramanıza fayda sağlar. Ticaret yaptığınız kişiye dair şüpheleriniz var ise, göndermiş olduğu hesap bilgilerindeki isim ve soyisimi muhakkak arama motorlarında ve webmaster forumlarında aratın bu tarz tiplerin ne ilk dolandırcılığıdır nede son olacaktır illaki bir şeyler bulursunuz. Ciddi meblalarda alışveriş gerçekleştiriyorsanız noter onaylı sözleşme isteyin. Uzun süreli projelerde parayı peşin yatırmak yerine %50 iş başı %50 iş sonu tercihi yapın.

Multi üyelik konusuna birde söyle bakmak gerekiyor. Atıyorum benim 20 tane arkadaşım var forumda fakat çoğu kisi bilmiyor hepsinin de ticaret kategori lerinde konuları var hepsiyle yalan yoldan ticaret yapmış gibi görünüp 20 tane ticaret puanı aldim peki şimdi ne olacak. ? :)