Litespeed kurarken konsol üzerinden çalıştırmamız gereken komutlar şunlardır;
cd /usr/src
wget http://www.litespeedtech.com/packages/cpanel/lsws_whm_plugin_install.sh
chmod 700 lsws_whm_plugin_install.sh
./lsws_whm_plugin_install.sh
rm -f lsws_whm_plugin_install.sh
Daha sonra silmek isterseniz alt kısımdaki komutu çalıştırmanız yeterlidir:
sh /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/lsws_whm_plugin_uninstall.sh
İşlemler tamamlandıktan sonra WHM panele bağlanarak Plugins kısmından “LiteSpeed Web Server Plugin for WHM” bölümüne geçerek “Install LiteSpeed Web Server” kısmından kurulumu yapıyoruz.
Kurulum sayfasındaki ilk ayarlardan sadece lisans bölümünü onaylayıp, e-posta adresinizi seçip, bir admin şifresi belirlemeniz yeterlidir.
Eğer hosting hizmeti veriyorsanız PHP SuEXEC kısmını enable etmenizde fayda var.
Kurulum başarıyla tamamlandıktan sonra mevcut Apache ve PHP yapılandırmanızı birebir Litespeed e kopyalamak için “Build matching PHP binary” kısmına basarak rebuild işlemi yapıyoruz. Bu işlem de bitince tekrar Litespeed Plugin ana sayfasından “Switch to Litespeed” butonuna basarak web servisi olarak Litespeed’i aktif edebilirsiniz. Herhangi bir sorun olması durumunda Apache web sunucusuna dönmek için “Switch to Apache” linkini tıklamanız yeterlidir.
Bazı özel durumlarla ilgili bilgiler;
Build matching PHP binary işleminde memory hatası almanız durumunda WHM panel üzerinden Tweak Settings kısmına geçerek “Max cPanel process memory” bölümünü 512MB olarak tanımlayabilirsiniz.
Build matching PHP binary işlemi alt kısımdaki komut yardımı ile konsoldan da yapılabilir.
sh /usr/local/cpanel/whostmgr/cgi/lsws/cmd_buildmatchingphp.sh
Litespeed Admin arayüzünde; Configuration bölümünden Server menüsüne geçip Securty tabına geçip File Access tablosunun başındaki Edit butonuna basarak burada;
Follow Symbolic Link: No
Check Symbolic Link: Yes
Olarak ayarlayıp tablodaki Save butonuna basıp kaydedin. Bu symlink dosyalarının web servisi üzerinden çalışmasına engel olacaktır. Güvenlik için önemlidir.
Yine Admin arayüzünde General kısmına tıklayın ve Using Apache Configuration File tablosundaki Edit butonuna basın. Burada sadece PHP suEXEC Max Conn değerini 100 yaparak kayıt edin. Bu kurulum esnasında PHP suEXEC çalıştıranların yapması gereken bir işlemdir. Bir web sitesinde 100 işlem yapılmasına olanak sağlar. Default değer 10 olarak gelmekte ve hitli web sitelerinde sorun yaratabilmektedir.
Admin arayüzünde; External App bölümüne girin ve lsphp4 satırının sonundaki Delete butonuna basıp lsphp4 kaldırın. Yine tablardan Script Handler bölümüne girip php4 ü buradan da Delete yapın. PHP4 artık kullanılmadığından güvenlik riskine karşın kesinlikle kaldırılmasını öneriyoruz.
Eğer sunucunuzda CloudLinux var ise General kısmında Server Process bölümünden Litespeed’i CloudLinux a uygun çalıştırabilirsiniz.
Ayarlarda değişiklik yaptığınızda:
Configuration has been modified. To apply changes, please visit Control Panel and execute a Graceful Restart. Apply Changes
kısmı Admin arayüzü üzerinde belirmektedir. Buradaki Apply Changes linkine tıklayın, Sonra Action kısmından Gracefull Restart a basıp litespeed servisini restart edin yaptığınız değişiklikler bu şekilde aktif olacaktır.
Son olarak Actions menüsü üzerinden Real-Time Stats kısmından canlı istatislikleri takip edebilir, Configuration kısmından Server kısmına geçerek Tuning tabında sunucunuz ile ilgili bağlantı limitlerini düzenleyerek web servisinizi kendinize göre optimize edebilrisiniz. Eğer 2 CPU ve üzeri CPU sayısına sahip bir Litespeed kullanıyorsanız ücretsiz Cache özelliğine de bu bölümden erişebilir ve kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Kaynak: https://www.netinternet.com.tr/panel/knowledgebase/72/Litespeed-Kurulumu-ve-Kullanm.html