kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Google evet yasak diyor, zararlı diyor. Ama şunu diyemiyor. Ben bu işi yapanları cezalandırıyorum. Ben onu şuna bağlıyorum. Google pagerank sistemi başta olmak üzere en büyük kriter olarak şimdiye kadar sitelerin aldığı linkleri değerlendiriyordu.

Bu google kurulduğundan beri temel iskeleti oluşturdu. Şimdi işin içinden çıkamıyor. Bu adam link vermiş fakat doğal mı değil mi? Bunu tespit etmesi çok zaman alıyor. Diyelim benim bir sitem var bu sitede bir tanıtım yazısı yazdım falanca siteye link verdim. Google işte burda bocalıyor. Google bunun anlamını anlayana kadar o site başka yerden link alıyor. Böyle işin içinden çıkamıyor.

Birde şu var anladığım kadarı ile; Sürekli aynı kelime çeşitlerinden link almak tan ziyade alakalı alakasız kelimelerden link almak vermek lazım gibi. Örnek: web tasarım kelimesinde çıkmaya çalışan bir site web tasarım, istanbul web tasarım, ankara web tasarım, kurumsal web tasarım... gibi kelimelere yüklendiğinde gene ceza yiyor çünkü sürekli anahtar kelimeler içeriisnde web tasarım kelimesi geçiyor. Bunun yerine hiç alakası olmayan su arıtma cihazı gibi bir kelimeden link alması ve bu alınan linkinden sitenin al sayfasında benzer bir içeriğe verilmesi google ın kafasını karıştırıyor gibi

Ek Olarak: Wm aracında ki Anchor Text bilgisinin bu kadar olduğunu sanmıyorum :) okuyup geçmeyin arkadaşlar bilginiz dahilinde birşeyler söyleyebilirsiniz. Ticari sırlarınızı açıklayın demiyorum. Bir kaç gün içinde güzel bir yazı yayınlıyacağım bende sizlerinde bilgilerini almak istiyorum.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.