Merhaba,

Bu yazılım sektöründe uzunca bir süre bulundum. Bir çok kişiye özel kod yazdım. Trend WP'nin hiçbir temasını almadım da kullanmadım da. Fakat şunları söylemek istiyorum;

Geçen yaşadığım olayı size anlatayım. Özel olarak bir arkadaşa kodladığım lisans sistemi bende sorunsuz çalışıyordu. Benim localhostum'da ve Natro'da barınan sunucularımda çalıştı. Fakat arkadaş temayı kendi sunucusuna yüklediği zaman bir sürü hata aldı. Siz de Trend WP'de çıkmayan ve sizde çıkan bir hatayla karşılaşabilirsiniz, bu doğaldır.

Ek olarak, Wordpress hala geliştirilmekte olan bir açık kaynaklı sistemdir. Wordpress'e bir çok kişi eklenti yazmaktadır ve kullandığımız eklentilerin neredeyse tümü başkalarına yardım amaçlı veya hobi amaçlı eklenti yazan kişilerin yazdığı eklentilerdir. Hepsi yazdığı eklentilerde değişik standartlar, yöntemler kullanırlar. Ve bu eklentilerle temanızın çakışması da çok doğal bir olaydır.

Fakat sorun burada başlamaktadır, siz ücretini ödediniz ve temanızı satın aldınız ama bir hatayla karşılaşıyorsunuz ve doğal olarak tema kodlayıcı şirketle iletişime geçip hatayı düzeltmek istiyorsunuz.

Düşünün binlerce eklenti ve bir o kadar da hata şansı var. Yüzlerce müşterisi olan bir firmanın yöneticisisiniz. Normalde bu kadar ucuza alınmayacak bir temayı lisanslı olarak ucuza satıyorsunuz. Ek olarak fatura kesiyorsunuz. Çalışan varsa onların da ek giderleri var. Sunucu giderleri, yazılım giderleri vs.vs. Siz olsanız ne yaparsınız.

Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, trend wp adlı bir şirket kullanıcısının yaptığı da yanlıştır. Müşterilerine bu şekilde davranmamalıdır. Ben inanıyorum ki siz de (trend wp) yukarıda ki gibi müşterinize durumu tatlı bir dille izah etseniz onlar da size böyle sert bir şekilde yaklaşmayacaklar, hatta sorunu çözmenize yardım bile edecekler.

Buradaki yorumlarımı lütfen eleştiri veya kötü bir yorum olarak algılamayın. Ben sadece bir öneri olsun diye, kendi deneyimlerimden de faydalanarak böyle bir yorum attım. Tabii ki eleştirilerinize açığım, hatalarımı düzeltin ama sert yaklaşmazsanız da sevinirim. Teşekkürler.
Ek olarak emin olun hiçbir şekilde TrendWP ile bir bağım yoktur ve temalarını hiç kullanmadım.