Konu kilitlenmiş fakat ben tarafıma yazılana cevap vermek istiyorum. Arkadaş ile iletişim kurduk ve bana istediği siteyi örnek gösterdi ben de istediği fonksiyonları da dahil olmak üzere kendisine sordum ve aynı şekil de yerleşimi ne şekil de istediğini de. Sonra akıl da kalıcı olması için bir şablon hazırladım içi boş kutucuklardan oluşan ve yerleşim alanı bu şekil de mi olacak diye kendisine doğrulattım.

Sonra benden fiyat istedi ve ben de kendisine bir rapor ile birlikte fiyatı da bir dosya yapıp atacağımı söyledim ve aklımda ki fiyat 500 TL olarak vardı. Fakat bir rahatsızlık nedeni ile forumda bir kaç gün aktif olamadım ve arkadaşta bana ulaşamayınca rahatsızlık duymuş k oyalama beni diye bir tavır sergiledi bu da normal karşıladım çünkü belirli bir planı olabilir diye düşündüm ve kendisine durum bilgilendirmesini yaptım. Benden yine de bir fiyat yada dosyayı istediğini söyledi ve ona göre hareket edeceğini bildirdi ben de dosya yanım da değil mobil durumdayım fakat fiyat olarak 250 olur dedim.

Arkadaşı hastalığım yüzünden bir kaç gün aksatmış oldum ve bunda suçlu bendim. Fakat kendisi bana benim çok yüksek fiyat verdiğimi, istediği işin çok basit bir tema olduğunu ve zaten hali hazırda kullanılan bir tema olduğunu dile getirdi fakat ortada şöyle bir şeyi atlıyordu yayında olan bir tema fakat ben yayında olan bu tema benzerini yaparken bile bilmem kaç satır HTML, CSS, JQUERY vs vs kodları yazacaktım ve aynı şekil de bunları PHP ile wordpress entegre edecektim ve benden bunun için de seo çalışması da istedi ve bana ************** sıfatını yakıştırdı. Nedeni de Kaplan temam için ücretsiz dağıttım bir tema varken neden buna bu kadar para istiyorsun diye bana sordu ve bana yabancı sitelerden 50$ tema alabileceğini istediğini karşılayacağını söyledi. Ben de tabii ki alabilirsiniz ama 50$'a satın almış olduğunuz tema 1 kişiye de 10 kişiye de 1000 kişiye de satılıyor ve sürümden kazanma denilen bir model çıkıyor ortaya dedim burada ben sadece size zaman ayırcam ve size özel çalışcam dediğim zaman bana dediği laf "ben nereden bileyim senin temayı başkalarına da satmayacağını" oldu ben o noktadan sonra daha da mesaj atmadım zaten.

Piyasa bu kadar düşmüşken ve durum ortadayken benim zamanımı neye harcamamı bekliyorlar acaba? Ben öğrenci değilim. Çalışıyorum belirli bir boş zamanım var o boş zamanım da burada forum içerisin de kendisine vakit ayırmaya çalışıyorum. Kaldı ki ben öğrenciyim kısmını hiç anlamıyorum. Öğrenciysen forumda bir çok öğrenci var ücretsiz temalardan bir çok iş yapabilen 16 yaşından 22 yaşına kadar. Bir webmaster forumunda takılıyorsan ve bir webmaster olduğunu söylüyor yada olma yolunda ilerliyorsan en azından biraz bilgi dışında araştırma isteği olmalı bir insanda elimizin altında internet gibi bir nimet var.

Kısacası durum bundan ibaret arkadaşlar. Yazdıklarımda kusura varsa affola.