Zen adlı üyeden alıntı

Cevabınız için teşekkürler...

Aynen bende bu mantıkla sormak istemiştim çoğu kişi konu içinden bile link vermekte korkarken footerda kendi siteleri dışında link veren bulmak zor zaten.:)

Bahsettiğiniz yazınızı okudum. Özgün site yapmak konusunda bende aynı görüşteyim ve ayrıca özgün sitelerin en büyük sıkıntısı makale azlığı oluyor. Onun yerine farklı kaynakları bir araya getirip kaynak sitelerin linklerini konu içlerine serpiştirmek yada yararlanılan eserleri yazmak gerçekten güzel etki yarattı...

Wikipedia bugun zirvedeyse bu yüzden zirvede çünkü kaynakları gizlemiyor.
Ama biz ne yapıyoruz başkalarının yazılarını kendi yazımız gibi gösterip aldığımız yerin nofollow olarak bile linkini vermiyoruz. Ama paravan bloglar kurup dofollow linkler verirken de hiç acımıyoruz. Hiç bağlantı çıkışı olmayan siteleri dofollow linklerle linç ediyoruz.

Asıl demek istediğim şey bir sitenin 300 backlik'i var ama dışarıya hiç backlink'i yoksa google bunu bencillik olarak görüp sizin dediğiniz gibi asosyal site kategorisine mi koyuyor olacaktı.

Neyse konuyu fazla bulandırmayalım bende biraz içimdekileri dökmek istedim. Cevabınız doğru şeyi yaptığımı gösteriyor :)


1 sitenin 300 backlinki var ve dışarıya backlink vermemiş = Asosyal

Diyemeyiz. Sitenin alanı önemli. Şöyle örnek verelim;

1 kurba sevenler derneği sitesi = dış bağlantı vermesine gerek yok
1 Film sitesi = dış bağlantı vermesi gerekli

Dış bağlantıyı içerikle alakalı vermeniz lazım. Çok özgün bir konu ise vermeniz gerekmez. Ama tabi günümüzde böyle site kalmadı(: O sebeple genel olarak verilmelidir diyoruz.

Vermez ise = Artısı olmaz eksisi olmaz
Verir ise = Artısı olur