-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar meraba türkçe karakterli bir domainim var
Google eklemek istediğimde verdiği dosyayı ftp ile istediği dizine atıyorum.
fakat doğrulamaya geldiğinde "Ş" harfi bulunan yerde "?" işareti çıkıyor ve doğrulayamadık diyor.
Kaç gündür uğraşıyorum olmadı
Türkçe karakterli domainleri bilenler bilir xn- giden bir domain onuda denedim oda olmadı başka yöntem bilen varmı çok teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, değerli xn--mu-gta.web.tr yöneticisi konuyla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Öncelikli olarak muş.web.tr olarak domain eklemesi yapmamanız gerekiyordu. xn--mu-gta.web.tr şeklinde eklemeniz gerekirdi, ikinci konu ise DNS kayıtlarında TXT eklemesi kısa sürede aktif olabilmesi için hosting firmanızdan yada Cpanel'den değil domain aldığınız yerden A Record ve DNS kayıtlarının buşunduğu yere giderek burda bir txt dns kaydı yada Cname oluşturmanız gerekir. Ancak bütün bunların yanı sıra yukarıda söylediğim şekilde ekleme yaparsanız ve sadece meta kullanarak bie sitenizi ekleyebilirsiniz.
Domain aldığınız yer yada hosting DNS adreslerini yönlendirdiğiniz yer thebilisim.com burdaki panelinizde A Kaydının olduğu bölüme girerek Cname yada Txt oluşturabilirsiniz. Ancak oluşturduktan hemen sonra lütfen test yapmayınız bir gün sonra yapınız. Çünkü hosting firmnız DNS cache tutuyor olabilir, yada günlük olaak bazı cache leri temizliyor olabilir önceki alınan DNS cache yada farklı bir cache eklentisi var ise DNS de olan değişikliği günlük olarak yansıtıyor ve cacheleri günlük olarak siliyor olabilir. Bu nedenle değişikliği yaptıktan sonra beklemenizi öneriyorum. Yada .html uzantılı dosyayı indirerek hosunuza yükleyin ve ardından onaylayın. Bu daha hızlı olabilir ancak domain Browser'da nasıl görünüyorsa Webmaster Tool'a o şekilde ekleyiniz.
Başarılar
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba öncelikle muş.web.tr adresinizi yönetim panelinizden silmelisiniz. Aksi halde çeviri sırasında aynı adres olarak algılayacaktır çünkü IP adresi ve ayna yapısı aynı bu nedenle daha önceli denemeleriniz ile ilgili sorun olarak görecektir.
İkinci olarak: DNS yada Cname uygulaması yolu ile denerseniz daha etkili bir sonuç almanız mümkün. Dilerseniz bana mail yolu ile ulaşın yardımcı olayım. Bu şekilde uğraşmaktan çok daha kolay çözülecektir. Geçici bir şifre oluşturun google hesabınızda bana sürekli kullandığınız şifreyi değil basit oluşturduğunuz şifreyi verin ve işimiz bitince değiştirin.
Internet'in bir çok yerinde mail adresimi bulmanız mümkün burdan yazmam doğru olmaz sanırım.