Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Merhaba (Youtube ID Content ve CopyRight)'a konu olmuş videolar için belli bir süre uyarı mesajı ile kullanıcıyı bilgilendirir, bunun ordan kaybolması aynı mesajın kalıcı olarak ekranında görünmemesi için verilen sürenin dolmuş olması ile alakalı. Mesaj'a bir süre verilir örneğin: Show this message 2 Week gibi ancak bunu kullanıcı görmez sistem bu mesajı iki hafta yada belirlenen süre zarfında gosterir. Bu süre dolduğunda () gibi bir işaret görüyorsanız mesajın süresinin dolduğuna ve mesajın kaldırıldığına işarettir. CopyRight içeriğinin kaldırılması eklenmesinden çok daha zordur. Nedeni ise sisteme eklenmiş bir Telif Hakkı sistem tarafından geriye alınması için çeşitli aşamalara ve orjinal video'nun belli başlı aşamalara tabi tutulmasına bağlıdır. Uyarıda bulunduğunuz kişinin bu işlemi yapmış olduğunu düşünmüyorum ancak "Sadece bir ihtimal olarak görülebilir". farklı bir hesapta aynı videoyu yeniden yükleyerek deneme yapabilirsiniz. Şayet engelleme devam ediyorsa o zaman kaldırılmadığını anlarsınız. Kolay gelsin.

Evet başka bir hesabımdan videoyu tekrar yükledim ve eşleşen üçüncü taraf içeriği uyarısı aldım. Anlaşılan telif hakkı ihtarını geri çekmemiş ...

Neyse sağlık olsun bakalım ...