lostyazilim
tr.link

İçeriklerimi Çalıyorlar Engellemenin Yolu Varmı?

33 Mesajlar 5.210 Okunma
lstbozum
tr.link

rozkol rozkol WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 14 / 10
  • Ticaret 5, (%100)
yazılara linkleme yapın(belli belirsiz) bot vs birşey ile çekiyorlarsa size istemeden de olsa link vermek zorunda kalsınlar.
kademirius

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar, yukarda yazılanların basit yollar ile halledilebildiğini bilmenizi isterim. Avukata vermek çözüm değil, neden derseniz avukat aracılığı ile yapacağınız uyarı sonrasında sitelerden yazılar kaldırılır ancak aynı başlık altında farklı yazılar yayınlanarak index'in kalması sağlanabilir. Bu nedenle benim önerim DMCA'ı kullanmanız yada CopyRight gibi eklentileri kullanabilirsiniz. Örneğin: http://creativecommons.org/ gibi sitelerden yardım alarak bu yazıların size ait olduğunu ve ilk sizin tarafınızdan yayınlandığını ve başka sitelerden yayın almadığınızı kanıtlayabilirsiniz. Yayın tarihi ve yayın akışı itibariyle Google bu uyarıları dikkate alarak index altına almış dahi olsa sizin içeriğinizi diğer sitelerden daha iyi yerlerde sunacaktır ancak bu aşamalar zaman alan ve sabırlı olmanız gereken aşamalardır. Bu nedenle lütfen işe yaramadığını düşünmeyin uzun sürede olsa sabırlı olun ve bekleyin sonuçta kazanan siz olursunuz. Kod engellemek çözüm değil kolaylıkla bu engeller açılabilir. Ayrıca bu sefer botlar sitenizi ziyaret etmeyebilir çünkü kullanıcı için ve bot için sakıncalı bir durum oluşturuyor unutmayın bot'da bir user. Seo açısından zararını görebilirsiniz.

Başarılar

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam engellemek çok zor olur ama çok zorlaştırabilirsiniz işlerini içerik metinlerinde font-face kullandığınızda yada başlıklarda ben şahit oldum buna seçim yaptığınızda kelime kelime felan seçiyor kaynakkodlarında da ayrı gözüküyor bu şekilde yaparsanız bir dezavantajı var ki font-facete sitenizin açılış hızında biraz yavaşlama görebilirisiniz.

aspercasper aspercasper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Düşünür
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 20 / 37
  • Ticaret 2, (%100)

rozkol adlı üyeden alıntı

yazılara linkleme yapın(belli belirsiz) bot vs birşey ile çekiyorlarsa size istemeden de olsa link vermek zorunda kalsınlar.

Hocam bunu denedim. Sitelerden bazıları linkleride almış. Bazı kelimelere link vermiştim yazıya bakıyorum aynı kelimelerde siteme linkleri duruyor onlara bişey demiyorum. Bazı siteler linkleri de kaldırmışlar. Bunu yapanlar birde eğitim siteleri olacak. Hemde Türkiyenin en bilindik sitelerinden bazıları. Çok kod bilgileri olduklarını sanmıyorum kopyala yapıştır yapıyorlar muhtemelen. sağ tuşu falan engelleyebilsem bir daha alabileceklerini sanmıyorum ama avukatla görüştüm dava açacağım kesinlikle bu iş inada bindi artık

İmzam Yok.
wmaraci
wmaraci

rozkol rozkol WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 14 / 10
  • Ticaret 5, (%100)
sağ tık engelleme eklentisi (wordpress)
http://wordpress.org/plugins/wp-copyprotect/

o zaman bunu kur hocam .

KerimOzgur KerimOzgur Hırs & Azim & Çalışma Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 122
  • Beğeniler 22 / 30
  • Ticaret 2, (%100)
hiç bir şekilde engel olunmuyor.

• Üyelik 04.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Düşünür
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 20 / 37
  • Ticaret 2, (%100)

Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı

Hocam engellemek çok zor olur ama çok zorlaştırabilirsiniz işlerini içerik metinlerinde font-face kullandığınızda yada başlıklarda ben şahit oldum buna seçim yaptığınızda kelime kelime felan seçiyor kaynakkodlarında da ayrı gözüküyor bu şekilde yaparsanız bir dezavantajı var ki font-facete sitenizin açılış hızında biraz yavaşlama görebilirisiniz.

hocam bu font face i nasıl yapacağım hakkında bir kaynak falan biliyormusunuz ilk defa duydum bunu araştırmam lazım.

Buray Savaş Anıl hocam sizin verdiğiniz yöntemde güzel ama kısa vadede buna dur demem lazım ilk önce. Resmen siteyi talan ediyorlar.

İmzam Yok.

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam açıkcası bende tam oalrak kullanımını bilmiyorum ben google web fonts kullanıyorum sizin için font-face gerekiyor. bunu da bu konuda uzman arkadaşlar bana katılıyorlarsa ilgilenirler.

Ek olarak hocam sizi yanlış yönlendirmek istemem ama demek istediğim şey font-face'de oluyordu.

İsmail hayatımı kurtardın :D

Hocam bak forumdaki birinin blog'u aşagıda postların başlıklarını seçmeye çalıştığınızda seçemiyorsunuz belki işinize yarayabilir.

• Üyelik 04.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Düşünür
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 20 / 37
  • Ticaret 2, (%100)

rozkol adlı üyeden alıntı

sağ tık engelleme eklentisi (wordpress)
http://wordpress.org/plugins/wp-copyprotect/

o zaman bunu kur hocam .

hocam şimdi kurdum teşekkür ederim. Ama işe yaramadı heralde hala kopyalanıyor

İmzam Yok.

islamAydinn islamAydinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek AdSense
  • Konum Batman
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 506
  • Beğeniler 36 / 86
  • Ticaret 58, (%100)
Dmca öneririm hocam..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al