TRonepiece adlı üyeden alıntı

http://sinemaist.com/ Bi seo çalışması yaptırmak şart sanırım ..


Seo, teoride her site için gerekli olsa da, en çok sizin siteleriniz için geçerli. Çünkü sizin başka şansınız yok, büyük bütçeleriniz reklam yeteneğiniz yok. Dolayısı ile büyük sitelerde seo kendiliğinden olgunlaşırken, sizin sitelerinizde iş tamamen seo ya kalmış. İkinci bir dez avantajı ise, sizin durumunuz domain aldım wp kurdum olması. Dolayısı ile bunu söyleyen çok sayıda insan var. O halde rakip sayınız çok ama çok fazla. Bu rakiplerin ortak özelliklerinden biri de, genç olmaları. Bu bir dez avantaj. Olgun kişiler, tamam seo yapalımda şu site de adam gibi olsun ama diye düşünüyor, hatayı kendisinde arıyor ve başarıyor. Genç arkadaşlar ise, film izle kelimesinde çıkayım da, gerekirse adam öldürürüm modunda. Hal böyle olunca, hacklinkler, anti seo lar, wiki paketleri havada uçuşuyor ve tüm enerjilerini harcamış oluyorlar. Bunu şu yüzden söylüyorum, seo yap, ama sitenin kendisine de dönüp bir bak. İçeriğin görüntün hızın memnun edici olsun. Bu sayede sayfada kalma oranını arttırırsın ve seo kendiliğinden gelir. Sadece seo ya odaklanıp içi boş site yaparsan refresh algoritması senin bu mutluluğunu 1 ay sürmeden bitirir. Önemli olan sadece 1. olmak değil, 1. kalabilmek.

Kısaca Refresh : Örnek sıralamada 1. siteye girenler ortalama 30 saniyede siteden çıkıyor, 2. siteye girenler ortalama 10 dakikada siteden çıkıyor diyelim. Bu eğer istikrarlı olursa refresh sıralamayı otomatik olarak değiştirir.

Demek ki sadece seo 1 yapabilir ama 1. kalmanızı sağlayamaz. Bu yüzden site içeriğine önem vermelisin. Filmler, başlıklar içerik metni, oyuncular vs