Herkese Merhaba; öncelikle konuyu tam anlamanız için bir konu paylaşmak istiyorum, yukarıda belirtilen yazıya dikkat ederseniz en başta belirlenmiş Memory Size'ın 32 MB olduğunu göreceksiniz. Ancak diğer tarafta harcanan size'ın 512 KB olduğunu yani burda iki önemli faktör var birincisi 32 MB'nin 512 KB'den büyük olduğu dolyısıyla burda ram yetmeme konusu farklı bir unsura dayanıyor. Aşamaları takip ettiğiniz taktirde sorun çözülecektir. Burada söylemek istediği kullanılan RAM seviyesinden belli bir ram hacmini aşağıda belirttiği dosya için harcadığı yani RAM ayırma işlemi yapmış ve bunun için yeterli güce sahip olmadığı için Fatal Error (Ölümcül Hata) sinyalini vermiş.
1. Aşama: Sunucu firması ile konuşarak WHM'de yada hosting'de size ayrılmış domain içerisinde yada Reseller'da php open_basedir'in açık olup olmadığını ve ENABLE konumunda olup olmadığını öğrenin. php open_basedir bir domain içerisinde ayrılmış FTP alanında php.ini dosyasını çalıştırmanıza izin veren modüldür.
2. Aşama: Eğerki WHM panel'e tam erişiminiz var ise yani sunucu sizde ise yapmanız gereken EasyApache kurulumu sırasında gereken ayarları yaparak aynı zamanda PHP Configuration bölümünden PHP Memory Sİze'ı 64 yada 128 gibi değerlere getirmeniz sizin için oldukça fayda sağlıycaktır.
3. Aşama: Yukarı'da belirttiğiniz Home/ şeklindeki bölümde sanırım hosting kullanıcı adını saklamak istediniz ancak orda database adı olarak yazmışsınız. Orası hosting'e bağlı olduğunuz Sunucu içerisindeki domain'den alınmış yada el ile oluşturulmuş sunucu domain kullanıcı adıdır. Database adının orda herhangi bir görevi ne yazıkki yok.
4. Aşama: Kullanıcı sayısının artması elbette bir etken ancak sitenizde yazdırılabilir içerik var ise ve Print özelliği bulunuyorsa kullanıcıların Print etmek istedikleri esnada'da ram ile ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Bu nedenle hitlere yada kullanıcı yoğunluğuna bağlamak yanlış olur. Ancak Ram değerlerinizi yükseltmeniz menfaatinize olacaktır.
Yukarı'da verilen değerler uygulanabilir ancak ne yazıkki eksik bilgi içeriyor.
Aşağıda yazmış olduğum kodu ilk aşamada yazmış olduğum özellik açık konumda ise FTP'de bir php.ini dosyası oluşturun bunu kolaylıkla yapabilirsiniz bir txt dosyası yükleyin ve ftp içerisinde adını php.ini olarak değiştirin. ve içerisine bu kodu yazın.
memory_limit = 64M;
İkinci aşama ise eğer hosting'de size verilen ram miktarı yeterli ise aşağıda bulunan kodu wp-config.php dosyasının en sonuna ?php>'den önce yerleştirin.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
Sonuç olarak eğer bu hatayı vermenize neden olan şey bir eklenti ise bençe köklü çözüm için eklentiyi Wordpress'den kaldırın ve asla eklenti kullanmayın.
Herşey ne kadar sade olursa o kadar iyi çalışır.
Başarılar