AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Bu düşüşün sebebi neden?

Neden sorusunu yüz yıl önce sormayı bıraktı bilim adamları. Artık neden demiyoruz, “Nasıl?” diyoruz. Eğer nasıl sorusunun peşine düşersen, neden sorusundan daha büyük bir bilgi ve yeteneğe sahip olursun. Sitenin sahibi değilim, ilk günden bu yana yapılan çalışmaları bilmiyorum. Bu yüzden %100 kesin olmaz verdiğim yanıt. Bu bilgi ile beraber, büyük olasılıkla güncellemeye takılmışsın. Zira 1 günlük sunucu kesintisinin Google gözünde hiç ama hiçbir önemi yok. Şöyle örnek verirsem daha iyi kavrarsın, seosunu yapmışım, site 5 ay durmuş. Sonrasında domain düşmüş. Üstünden aylar geçmiş. Olmayan sitenin içeriği hala listelenmekte ve 1.-2.-3. gibi sıralarda kalmakta. Bu nasıl olabilir? Bunun cevabı “Nasıl?” sorusunda gizli. Yani buradan anlıyoruz, akıl yürütüyoruz ki, sunucudaki 1 günlük kesinti sitene zarar vermez. Bu bizim yaşadığımız tecrübe ile. Sonrasında Google ne demiş? Buna da bir bakarsak, google’da bu tür kesintilerin siteye zarar vermeyeceğini zaten teyit ediyor. O halde seçeneklerden sunucu kesintisini eliyoruz. Güncellemeye takılmıştır diyoruz, bunu biraz açalım. Bu sonuca nasıl vardık? İşin mantığını öğrenmenizi istediğim için bu denli uzun yazıyorum makale yazmaktan hoşlandığım için değil. Bu yüzden mantığı kavramaya odaklan.

Bir sitenin hitlerinin bir anda düşmesi sonucuna vardığımız %99 sebep hep aynıdır. Siteye seo çalışması yapmışlardır ve bu çalışma gerçekçi gelmemiştir. Sonrasında x bir algoritmaya takılır ve Google size referans olmaktan belli bir süreliğine vazgeçer. Siz Ali’ye önereceğin bir saatçi var mı dediniz, birini önerdi. Saati aldınız ama bozuk çıktı. Geri vermek istediniz ama almadı. Ali’ye, hay senin önereceğin yere dersiniz. Google bunu istemiyor. Dolayısı ile size referans olmaktan vazgeçiyor. Peki ne yapıla bilir. Aynı eski hale nasıl geline bilir? Bunun için hitleriniz düşmeden önceki süreçte “Tam olarak” hangi çalışmaları yaptığınızı yahut yaptırdığınızı bana iletmeniz gerek. Çünkü çözüm, sizin doğru sanarak yaptığınız bir çalışmadan kaynaklı.


Üstadım bu siteye hiç bir çalışma yapmadım. Zaten tuhafıma giden o. Başka bir sitemde sözde seo yapıldığında yine feci bir düşüş yaşadığımdan seo ya pek yanaşmadım. Bu site ise kendiliğinden o hite çıktı kendiliğinden düştü. gugılın hayvanat bahçesi güncellemesinden olduğunu tahmin ediyordum bende ama anlam vevrememiştim. çünkü link vermedim. link almadım. hiç bir çalışma yapmadım. yapmamış olmamdanda kaynaklanabilir diye düşündüm ama o da bir yerde anlamsız geldi.