AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
w3 hataları için webmaster arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. Kodsal bir durum sonuçta. Webmaster kategorisinde belirtirseniz umuyorum webmaster arkadaşlar gerekli düzenlemeyi yapacaklardır siteniz içinEk Olarak:
Paravan olarak kullanılan varyasyon sitelerin seo için katkısı olur. Fakat belli şartlar gerekir. Örneğin bir blog açtınız paravan, anahtar kelimenizle link verdiniz bir yazı yayınladınız. Daha sonra başka bir blog açtınız ve aynı işlemi yaptınız. Daha sonra başka bir blog, başka bir blog …. Bunun çok önemi yok. Paravanları güncel tutmalısınız.
Peki bu güncellik tam olarak nedir? Her içeriğinizi orada paylaşmak değildir. Birkaç önceki cevaplarda asosyal site hakkında bilgiler verdik. Paravanlarınızda hem size yada başka bir siteye link göndermeyen yazılar olacak, hemde başka sitelere lnk çıkışı olacak.
Peki bu paravan sitenin en akıllıca kullanımı nasıl olmalıdır?
Karşılıklı link değişiminden bahsetmiştik. İşte o konunun paravan hali olmalı. Örnek vermek gerekirse, paravan site sadece sizin olmamalı. İki arkadaş anlaşın. O kendi içeriği hakkında yazı ve link paylaşsın, siz kendi içeriğiniz hakkında yazı ve link paylaşın. Hergün biriniz 1 tane linksiz bir yazı paylaşın. Bu sayede hem paravan güncel kalacak, hem güçlenecek, hem kendi içeriğine (Linksiz) sahip olacak. Hem tek bir siteye özel açılmamış olup doğallığı artacak.
Peki linkler nasıl verilmeli?
Kendi içeriğinize ait yazılardan 3 tanesi linksiz, 1 tanesi linkli olsun.
1. makale 2. makaleye iç link versin
2. makale 3. makaleye iç link versin
3. makale 4. makaleye iç link versin
4. makale ana sitenize muse etiketi ile dış link versin.
Eğer her içerikte dış link verirseniz, güç o içeriği bağlar. Site paravan, yeni ve güçsüz olduğundan aldığınız fayda 1 puan ise, üstteki şekilde 3 puan olur. 4 makalenin 3 ü birine yönlendiriyor. Demek ki 4. makale 3 makaleyi kapsamaktadır. her şeyi kapsayan 4. makale ise ben şu siteden ilham aldım diyor. O halde o site bu 4 makaleyi de kapsamaktadır.
çok sağolun. ek bir soru sormam gerekirse birazda kafam karıştı, acaba bu ikinci domaini yeni bir blog yerine siteme yönlendirsem özellikle tarifler geçtiği için daha fazla hit artışı sağlamış olurmuyum?