Süha Mete adlı üyeden alıntı

Hocam peki paravan bloglardaki dediginiz 4 makalenin icerigi neler olacak.Normal sitede paylastigim yazinin aynisini mi yoksa oraya da özgun anahtar kelimelerle bir yazi mi?Ardindan da dediginiz taktikle linkleri ayarlariz.

Süha, Fatihin İstanbul’u Feth ettiği yaştasın(: Bu konuları hızlı geç, asıl seo bu temel olaylardan sonra başlıyor. Google arama motorunun algoritması en kolay algoritmadır. Çünkü algoritma temeli, gerçekliktir. Seo hakkında hiçbir bilgisi olmayan zeki birisi, Google algortimasının %70 ini rahatlıkla çözer. O halde tüm bildiklerimizi unutalım ve akıl yürütelim.
Bir haber sitesine girdin, tüm içeriklerinde kaynak habertürk, kaynak habertürk. O siteye bakışın ne yönde olur değerlendirme yaparken. Bu site aslında yok, habertürk var, bu sitenin kendi kişiliği bile yok ya tamamen tembel, ya tamamen reklam amaçlı açılmış bir sitedir bu, diye düşünürsün. Paravan site ve bloglar bu sebepten iş yapmadığı için çoğu kişi artık paravanın bir önemi kalmadı diye düşünür. Burada kötü olan paravanın kendisi değil kullanım şeklidir.
Bir web sitesi sadece bir yere yönlendiriyor. Bu endişe verici olurdu Google için. Çünkü kimse babasının hayrına bunu yapmaz. O halde bu haraket şüpheli olur. Yayınlanan makaleler, yönlendirilen sitedeki makalelerle aynı olursa ne olur. Alıntı içerik olur. Kopya içerik olmaz. Çünkü o url ye link verdiniz. Bunun artısı olur.

Fakat biz alabileceğimiz en yüksek gücü istiyoruz. 1 de bir artıdır, 10 da. 10 varken 1’i seçmemeliyiz. O halde link verirken muse etiketi kullanıyoruz, ilham veren sizi heveslendiren bu konuya sokan bir yer var öyleyse. O halde sizin o içerikten ilham alarak yazdığınız bir konu olmalı. Bunun aksi şuna benzer, sezen aksunun gidiyorum şarkısını dinledim, bana ilham verdi ve bir şarkı yazdım. Gidiyorum bütün aşklar yüreğimde. Ama bu ilham değil ki süha, neden bana bunu yapıyorsun? Diye sormaya başlar algoritma sana. Yani ilham alırken, gerçek bir ilham olmalı. Bu yüzden girdiğiniz makaleler aynı konuda ama farklı olmalı. Bu paravan sitelere yazı eklerken başka bir browser kullanın. Chrome kullanmayın. Eşleşme sağlanırsa ip nin zaten yakalandınız demektir. Birden düşüş yaşarsınız eğer o paravansa sizi yukarı çıkaran.