Bu yazımda sizler için hazırladığım içinde kırık link bulunmayan 100 adet tanıtıma izin veren forum listesini paylaşacak aynı zamanda da forum tanıtımının inceliklerinden nasıl daha çok fayda sağlayabileceğiniz den bahsedeceğim.
Öncelikle yazıma forum tanıtımının inceliklerinden bahsederek girmek istiyorum.
Özellikle son zamanlarda seo çalışmalarında forum tanıtımlarına verilen önem oldukça arttı.Fakat burada önemli olan asıl nokta her seo çalışmasında olduğu gibi forum tanıtımında da en çok faydayı sağlamak.Diğer çalışmalarda olduğu gibi link çıkışlarının dofollow olması en önemli faktör diyebiliriz.Fakat forum tanıtımlarında bir nokta var ki bu en kötü yanı linkler ziyaretçilere gözükmediği için çoğu forumda arama motoru botları link çıkışlarını okuyamamakta.Bu özelliğin zararlarını en aza indirmek için daha önce Forumlardan Tanıtım Yazısı Almak başlıklı makalemizde anlattığımız yöntemleri kullanabilirsiniz.
Şimdi gelelim forum tanıtımının en vurucu noktasına tanıtım yazınızı tanıtım kategorisinde yayımladınız işiniz bitti mi forumla ? Hayır tabi kide, niçin hayır çünkü sizin açtığınız konu yeni bir konu olduğundan Trustrank ı yüksek değil dolayısı ile faydası az peki ne yapacağız ? Öncelikle imzamıza backlinklerimizi anahtar kelimeye etiketleyerek yerleştiriyoruz daha sonra forum içerisinde özellikle tanıtım yazısı yayınlanan bölümlerde anahtar kelimemiz in aramasını yapıp çıkan konularda en son konudan başlayarak dilediğimiz kadarına uzun uzun mesajlar atıyoruz.Kısa mesajda atabiliriz fakat uzun mesaj attık mı daha çok fayda sağlar.

Bu tekniğin bize faydası ne olacak ?
Yıllar önce yazılmış bir konudan backlink aldığımız için Trustrank ı yüksek bir sayfadan backlink almış olacağız buda bizim arama motorlarının gözünde değerlenmemizi sağlayacak.
Bu sayfalar eski olduğundan google sıralamasında yüksek sırada sayfalardan backlink almış olacağız.
Diğer şekilde yapılan forum tanıtımında spam ‘ a düşme riski varken bunda yoktur.
Forum listesine ek olarak sıradan forumlarda imzanıza backlink ekleme şansınız olacak.Forumlarda açılmış anahtar kelimeniz ile ilgili konuları örnek olarak ” forum tanıtımı inurl:forum ” şeklinde aratabilir ve daha çok backlink kaynağına ulaşabilirsiniz.
Şimdi gelelim listemize listemiz 100 forumdan oluşmaktadır.İçerisinde kaliteli forumlarda bulunmaktadır.Bazı forumlarda konular yönetici onaylı olduğundan ilk seferde görünmeyebilir onaylanınca bölümde gözükecektir o yüzden aynı yazıyı görünmüyorsa tekrar yollamayın.Tanıtım bölümü linklerini kendi sitemin tanıtım yazısı ile paylaştım bunun nedeni hem listenin benim tarafından hazırlandığını ispatlamak hemde ziyaretçilere açık link veren forumları ayırmak.