Google Drive’ı artık sürekli online olarak, sunucunuz olarak kullanacaksınız. Bilindiği üzere bulut bilişim şu sıralar ataklar piyasasına döndü çünkü, şirketler kurumsal firmalar hatta kişisel veriler hep bulut bilişim sistemlerinde saklanmaya başlandı. Kimisi ücretsiz kimisi reklamlı kimisi ücretli. Durum böyle iken Google’da ataklara durmadan devam ediyor. Drive’ı html ve statik sayfalarınızı internet ortamına açıyor, ve işlem yapma imkanı sağlıyor. Herkesin kolay sayfalama sistemli hostingi olacak. bu demektir ki hosting kullanmak için ücret ödeyip alış veriş yapmayacağız. Şimdi anlatımına geçelim, yapılması gerekenler nedir?



GOOGLE öncelikle bu adresten yeni hesap açıyoruz, ardından bir klasör oluşturuyoruz ve herkese açık moduna getiriyoruz yani “Public on the web” şeklinde bulunduruyoruz. Tüm index.html – Css – İmages sayfalarımızı bu klasör altına yüklüyoruz.
Ana sayfamız olmasını istediğimiz index sayfasına sağ tıklayıp, herkese göster modunu işaretliyoruz. Diğer ismi ile ”Preview“.
Yapacağımız tüm işlemler bu kadar, google şu an yayınladığınız linki size sunmuştur.

Tabi bu uzunca linkle ulaşmak istediğiniz kişilere hitap etmeniz çok zor. Bu durumda google için özel link kısaltma işlemi olan KISALT servisini kullanarak kısa url ile istediğiniz kişiye hitap edebilirsiniz.
Ben kendi domainim ile yani ismim.com alan adımla giriş yapmak istiyorum bu adrese diyorsanız. Sitenizin FTP hesabının ana diznine google drive’ın verdiği sayfaya yönlendirebilirsiniz.




:rolleyes: