Son zamanlarda biraz yazacak konu bulamamaktan biraz da kendi sitelerim için araştırıp bilgiler edindiğim bir konu olduğundan seo konusunda makaleler yazmaya karar verdim.Bu konuda her ne kadar fazla bilgili olmasam da yani profesyonel olarak çalışmasam da kendi sitelerime seo çalışması yaparak en azından bir adım daha ilerlemek için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.Yani bir süre arama motoru optimizasyonu konusunda yazılar yazdığımı görürseniz şaşırmayın derim :) Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi
Sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :) Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi
Şimdi gelelim konumuza yazıda arama motoru optimizasyonun da önemli bir değer kaplayan domain bazlı seo yu ele almak istedim.Öncelikle şu bilinmeli ki seo nun her faktöründe olduğu gibi domain bazlı seo da olmazsa olmaz değildir sadece sizi 1-0 önde başlatır.
Peki nedir bu domain bazlı seo ?
Domain bazlı seo nun çeşitli faktörleri vardır bunları domainin jenerik domain olması,fazla uzun olmaması,kayıt tarihi ve kayıt süresi olarak listeleyebilir bunlara ek olarak her ne kadar arama motoru bazlı seo için önemli olmasa da ziyaretçi bazlı seo da önem taşıdığı için akılda kalıcığı ekleyebiliriz.
Şimdi sizler için yukarıda belirttiğim maddeleri açacağım.
1.Jenerik domain
Jenerik domain hem ziyaretçi bazlı seo açısından önemli iken aynı zamanda da arama motoru bazlı seo da da büyük önem taşımaktadır.Ziyaretçi bazlı önemini şöyle açıklayabiliriz örneğin seo çalışması yaptırmak isteyen bir müşteri seocalismasi.com gibi bir domain e daha çok öncelik verir.Arama motorları bazlı önemini ise şu şekilde açıklayabilirim bilindiği üzere arama motorları siteyi listelerken anahtar kelimenin sitenin header,index,footer bölümlerinde bulunmasına önem gösterir ama bunlardan önce baktığı iki şey vardır site adresi ve açıklaması, bizim işimiz site adresi yani domain ile domain de örneğin yukarıdaki örnekteki gibi seo çalışması yapan bir firma iseniz , site adresinizin seocalismasi.com olması size avantaj sağlayacak rakiplerinizden sizi 1-0 önde başlatacaktır.

2.Domainin fazla uzun olamaması
Buda tıpkı jenerik domain gibi ziyaretçi bazlı seo için akılda kalıcılığın en önemli maddesidir.Fakat bildiğim kadarı ile domaindeki harf sayısının 4 harf ve altı olmasının Google gözünde hiç bir önemi yok.
3.Domainin Kayıt Tarihi
Domainin yıllanmış olması Google ın siteye olan güvenini artıracak sitenin seo kalitesi otomatik olarak artacaktır.
4.Domainin kayıt süresi
Domainin kayıt tarihi kadar kayıt süresi de Google ın sitelere verdiği değeri oldukça etkilemektedir.Sadece kendi sitemizin kayıt süresi değil backlink aldığımız veya alacağımız sitelerinde kayıt süresine dikkat etmeliyiz.Neden derseniz Google fıldır fıldır spam site arıyor açıkçası spam olarak kabul etmek için bahane arıyor da diyebiliriz bu yüzden tescil süremizi en az 3 yıl yaparsak Google a bizim sitemizin spam için açılmış olmadığını buralarda spam site olamadığını başka yerlere bakmasını ima etmiş oluruz :) Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi Unutmayın eğer projenizden eminseniz uzun soluklu bir projeniz var ise mutlaka ama mutlaka alan adınızı en az 3 yıl süre ile tescil ettirin.Tabi şöylede yapabilirsiniz ilk olarak 1 yıllık tescil edip daha sonradan + 2 yıl şeklinde de yapabilirsiniz.+1 yıl + 1yıl şeklinde yapmak size bir fayda sağlamayacak aksine size ek bir iş çıkartarak domain tarihi takip etmek gibi bir sıkıntı çıkartacaktır.3 yıl boyunca rahat rahat alana adını kullanmak var iken neden sürekli aman düştü mü bitti mi derdi ile uğraşalım ki değil mi ?
Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın bir dahaki seo makalemde görüşmek üzere :) Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi yazıyı okuyup bilgilendiğiniz için teşekkür ederim :) Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi Sizlere faydalı olmak benim için en büyük mutluluk

Kaynak: Seo da Domainin Kayıt Süresi ve Tarihi