Merhaba,

Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza paravan blog terimi hakkında bilgiler aktaracağız. Aynı zamanda paravan blog siteleri konusunda özel bir kaynağı da sizlerle paylaşacağız.



Paravan blog olarak adlandırdığımız kavram ücretsiz blog sitesi sağlayan sitelerin hizmetleriyle ortaya çıkmıştır. Ücretsiz blog sağlayıcılarının biz kullanıcılara sunmuş olduğu bu hizmet ile bedava web sitesi ya da sayfası oluşturabilmekteyiz. Bu web sayfalarını genellikle webmasterlar olarak ana web sitelerimiz için kaynak olarak kullanmaktayız. Bu blogları açar içeriğini özgün olarak doldurur web sayfalarımıza backlink tedarik ederiz. Hemen hemen her webmaster bu blog sitelerini bu amaçla kullanırlar.

Siz değerli okurlarımız için yaklaşık 15 adet ücretsiz blog hizmeti sağlayan web sitelerini ayrıntılı olarak paylaşmak istedik. Bu siteler aşağıdaki gibidir;

Wordpress.com

Ücretsiz blog sağlayıcıları arasında en popüler olanların arasında olan wordpress.com pagerank 9 değerine sahiptir. Global alexa değeri ise 19 olan wordpress.com sitesi aracılığıyla oluşturacağınız web blogundan sitenize gelen bağlantıların değeri tartışılmayacak kadar yüksektir.

Blogger.com

Google arama motorunun servisi olan blogger.com 'da wordpress.com gibi popüler blog sağlayıcıları arasındadır. Pagerank değeri 9 Global alexa değeri ise 49 dur. Bu site aynı zamanda google tarafında sosyal medya ağı olarak da görülmektedir. Düşünmeden paravan site oluşturarak web sitenize backlink kaynağı tedarik edebileceğiniz bir servistir.

My.Opera.com

Bu servis sağlayıcı da kaliteli paravan blog sağlayıcılar arasındadır. Pagerank değeri 8 Global alexa değeri 1,097 dir.

Blog.com

Faydasını görebileceğiniz diğer bir ücretsiz blog hizmeti veren site ise blog.com Pagerank değeri 6 Global alexa değeri 1,180 olan bu servisin ciddi konuda faydasını görebilirsiniz. Wordpress alt yapısı ile hizmet veren blog.com ile kaliteli ve kalıcı backlink kaynaklarına sahip olabilirsiniz.

Tüm ücretsiz paravan blog sitelerinin adresi aşağıdaki gibidir;

-blogspot.com
-wordpress.com
-blog.com
-my.opera.com
-blogcu.com
-tumblr.com
-edublogs.org
-jimdo.com
-yola.com
-weebly.com
-webs.com
-blog.ok.net
-birgo.mynet.com
-webnode.com.tr
-beep.com
-doomby.com

Kaynak: http://weebci.net/paravan-blog/