Merhaba, bugün Seo ‘daki en önemli metrik olan backlink sistemini anlatacağız.

Backlink kelime anlamı olarak geri bağlantı demektir. Geri bağlantı ne işe yarar? Geri bağlantı sitenizin diğer web sayfalarından ( Site Dışı Seo ) aldığı link ‘e backlink denilir. Google ‘ın Seo açısından önemli kıldığı backlink politikası pagerank değerine göre sitenizin önemini göstermektedir. Pagerank değeri yüksek olan sitelerden backlink alırsanız google sizi tasdik eder. Pagerank ‘ı kısaca anlatmamız gerekirse google tarafından sitelere verilen değerlendirmeye pagerank denir.


Pagerank değerini google neye göre belirler?


    [*]Site Yaşı
    [*]Sayfa Popülerliği ( Kullanıcı, Ziyaretçi Sayısı )
    [*]Özgün İçerik
    [*]Sitenizin Yasal Olması ( Warez ve Adult Olmaması)
    [*]……..
Pagerank konusuna daha sonra uzun şekilde değineceğiz. Backlink sisteminde siteniz eğer değerliyse diğer siteler tarafından önerilir ve linkinizi kayıt ederler. Kayıt edilen link arama motorları tarafından algılanır. Arama motorları bu site değerli ki bu kadar backlink almış der.

Backlink sayınızın fazla olması arama motorları tarafından sitenize artı değer vermesi olasılığını artırır.

Backlink terimleri arasında Do Follow – No Follow deyimi vardır. Do follow bir site tarafından siteniz öneriliyorsa Do Follow olarak Backlink verir. No follow ise siteniz o site tarafından önerilmiyorsa No Follow verilir. Genelde ziyaretçi kapasitesi yüksek web siteleri Backlink verirken No Follow Link verir. Peki neden No Follow link veriyor? Tabii ki açıklaması şudur. Sitelerinden Do Follow çıkışı çok olduğu zaman siteleri link çöplüğüne döner. Tabiri caizse Türkçe ‘de bir deyim vardır.

”Bir kişiye değerinden fazla değer verme kendi değerinden kaybedersin.”

Evet Pagerank değeri yüksek sitelerde aynen bu tekniği uygulamaktadır. Backlink verirken Do Follow vermezler. Pagerank değeri yüksek siteleri kibirli diyede adlandırabiliriz. Çünkü onun beğendiği harikulade olacak ki Do Follow Backlink versin.

Kısacası Backlink ‘in Seo açısından önemi büyüktür. Ne kadar çok Backlink alırsanız. Sayfa Popülerliğinizi artırırsınız.

Google ‘ın Pagerank güncellemelerin de forum sayfalarında gördüğünüz Pagerank ‘ı yüksek siteden Do Follow link satışı yazılmasına aldanmayın. Siz hedeflerinize bakın sabırla günden güne sitenize özgün içerik girmeye devam edin. Bu özgün içerikleri de sosyal medya ‘da paylaşın, forum sitelerinde paylaşın mutlaka ki google sizi görecektir.