Pagerank değerini google neye göre belirler?
Site Yaşı
Sayfa Popülerliği ( Kullanıcı, Ziyaretçi Sayısı )
Özgün İçerik
Sitenizin Yasal Olması ( Warez ve Adult Olmaması)
……..


Buna aldanmayın büyük yanılgıya düşersiniz bilgi doğru değil . Pagerank tamamen sitenize verilen PR değerli bağlantılara göre hesaplanır .

Web sitem kategorisi gereği tüm rakiplerim gibi %100 kopya içerik , her içeriğimde mecburen iframe var ( öyle ki 20k+ indeximin her sayfasında içerik iframe ) , ayrıca hiç de yasal değil sayısız telif ihlalim var kategorim gereği.
Bu değerlere bakıldığında pr1 almam sizin kriterlerinize göre bir mucize fakat sitem PR7 , hatta alexası hiti popüleritesi bu pr7 sitemden çok daha aşağılarda olan başka bir aynı içerik tıpa tıp site de pr8 . Bu siteler yüksek hitli ama bu da bahane değil çünkü aynı oranda hit alan rakip sitelerim arasında pr2 de var 4 de 6 da 0 da. Üstelik aynı güncellemeleri görmelerine rağmen .

Yaşına gelecek olursak pr7 olan açtığımda pr2 idi 3 ay sonra ilk güncellemesinde pr7 oldu diğer site 0 idi ilk güncellemede 3 aylıkken pr8 oldu. Sonraki hiç bir güncellemede (2 g. gördü ) bi değişiklik de olmadı. 4 senelik olan rakibim PR2 içerik olarak bu işte en eski site .


Pr olayı tamamen %99.9999 olarak sitenize verilen pr değerli backlinklere göre hesaplanır .

Sitenin legallik özgünlük yaşı gibi kriterler hiç bir şekilde belirleyici olamaz .

Pr da sıralama için ölçüt değildir , etki olarak da güncelleme sonrası kısa süre olarak alacağınız backlinkler için ölçüt olabilir fakat 6-7 aydır güncelleme görmediğimiz için aslında bütün destek linkleri kaldırılmış ama hala pr değeri yüksek görünen siteler size hiç bir fayda sağlamaz.