slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım

bana acil olarak bir kod gerekli belgesel sitem için harici bir sitede reklam olarak göstermek için rastgele resimli içerik göstercek bir eklenti gerekli yukarıdaki örnekleri inceledim ama resim olayı olmuyor

Ek Olarak: sitenin içeriğini harici bir sayfada iframe olarak resimli ve linki ile birlikte random olarak göstermek istiyorum

Ek Olarak: Merhaba arkadaşlar oyunları rast geel linkleri ile göstermek istiyorum denedim ama olmadı hata nerede acab

function oyun($id,$benzer=8) {
global $tp;
$oyun = mysql_fetch_array(mysql_query("Select ".$tp."oyunlar.id,".$tp."oyunlar.adi,".$tp."oyunlar.adi_s,".$tp."oyunlar.aciklama,".$tp."oyunlar.hit,".$tp."oyunlar.tarih,".$tp."oyunlar.etiketler,".$tp."oyunlar.vote,".$tp."oyunlar.voteint,".$tp."oyunlar.adres,".$tp."oyunlar.resim,".$tp."kategori.adi_s as ks,".$tp."kategori.adi as kadi,".$tp."oyunlar.kid from ".$tp."oyunlar inner join ".$tp."kategori on ".$tp."oyunlar.kid = ".$tp."kategori.id and ".$tp."oyunlar.adi_s='$id'"));
if(!$oyun){
header("Location: /");
}
mysql_query("Update ".$tp."oyunlar set hit = hit + 1 , son_tarih='".time()."' where adi_s = '$id'");

$q = mysql_query("Select yazan,email,yorum,tarih from ".$tp."yorum where oid ='".$oyun['id']."' and durum=1");
$iy=1;while($y = mysql_fetch_array($q)) {
$yorum[] = array('yazan'=>$y['yazan'],'email'=>$y['email'],'yorum'=>$y['yorum'],'tarih'=>date("d.m.Y",$y['tarih']),'i'=>$iy);
$iy++;}

$q = mysql_query("Select ".$tp."oyunlar.id,".$tp."oyunlar.adi,".$tp."oyunlar.adi_s,".$tp."oyunlar.aciklama,".$tp."oyunlar.hit,".$tp."oyunlar.etiketler,".$tp."oyunlar.vote,".$tp."oyunlar.voteint,".$tp."oyunlar.resim,".$tp."kategori.adi_s as ks,".$tp."kategori.adi as kadi,".$tp."oyunlar.kid from ".$tp."oyunlar inner join ".$tp."kategori on ".$tp."oyunlar.kid = ".$tp."kategori.id and ".$tp."oyunlar.kid='".$oyun['kid']."' and ".$tp."oyunlar.aktif=1 order by ".$tp."oyunlar.tarih desc limit $benzer");
$ib=1;while($b=mysql_fetch_array($q)) {
$benzerler[] = array('id'=>$b['id'],'adi'=>$b[adi],'adi_s'=>$b[adi_s],'aciklama'=>$b[aciklama],'resim'=>adres($b[resim]),'hit'=>$b[hit],'puan'=>ortalama($b[voteint],$b[vote]),'etiketler'=>parcala(",",$b[etiketler]),'i'=>$ib,'kategori'=>$b['kadi'],'kadi_s'=>$b['ks'],'kid'=>$b['kid']);
$ib++;
}
$oyun = array('adi'=>$oyun['adi'],'id'=>$oyun['id'],'adi_s'=>$oyun['adi_s'],'aciklama'=>$oyun['aciklama'],'resim'=>adres($oyun['resim']),'hit'=>$oyun['hit'],'tarih'=>$oyun['tarih'],'etiketler'=>parcala(",",$oyun['etiketler']),'adres'=>oyunadres(adres($oyun['adres'])),'puan'=>ortalama($oyun['voteint'],$oyun['vote']),'kategori'=>$oyun['kadi'],'kadi_s'=>$oyun['ks'],'kid'=>$oyun['kid'],'yorum'=>$yorum,'benzer'=>$benzerler);
return $oyun;
}

function oyunadres($q) {
if(eregi(".dcr",$q)) {
$adres = array('tur'=>'dcr','adres'=>$q);
}
if(eregi(".swf",$q)) {
$adres = array('tur'=>'swf','adres'=>$q);
}
return $adres;
}
?>

$zzz = "select * from os_oyunlar order by rand() limit 0";
$s = mysql_query($zzz);
while ($ress = mysql_fetch_array($s))
{
$rid = $ress['id'];
$rres = $ress['resim'];

echo "";
}

$oyun = mysql_query("select id, resim from os_oyunlar order by rand() limit 10");
while ($reso = mysql_fetch_array($oyun))
{
$oid = $reso['id'];
$ores = $reso['resim'];
echo "";
}

?>