GeNCo adlı üyeden alıntı

Bu soru cevapları derleyip bir index yapılsa güzel olurdu. Gerçekten çok faydalı bilgiler var.


Teşekkür ederim. Gerçekten..

Ek Olarak:

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Kendisi zaten kitap yazıyor ama ne zaman çıkacağını bilmiyoruz tabi :) Bütün konuda beğendiğim, işime yarayan, çok kullanılacak yorumları beğendim. Ben de bugün karar verdim bu yorumları imzamdaki sitemde paylaşacağım. İlgililer sadece wmaraci.com dan bulmasın diye.

Ayrıca gözümüz yollarda kalmıştı Ahmet abi, 6 gün geçti bir önceki yorumundan. Bizleri telaşlandırma :)


Yazıyorum süha yazıyorum(: 12 cilt gel sen yaz hemen. Kolay değil her konu her siteyi kapsamak zorunda. Kitabı okuyan birisi kendi sitesini orada bulamadıktan sonra, işine yaramadıktan sonra genel seo kavramlarını yazmışsın ne fayda. Bitirmeye çalışıyorum ama. Az kaldı ve ilk sana(: (Aklımda)

Sitende paylaşman umut kaynağı olur bana ayrıca teşekkür ederim. Paylaşırken adımı vermene gerek yok. Ben adımı, söylediklerimin arkasındayım diye takma isim yaptım. Charlo yapıp iş sakata binince nick değiştirmek kolay. İsim değiştirmek zor. Bu teknikleri okurken birisi şunu diyebilir, şu tezinde yanlışsın işte buda ispatı. Bu ismi zedeler ve forumlarda kullanıcı adın silinmez. Dolayısı ile bir şey söylerken iki kat dikkatli olman gerekir. Bu mesajı vermek için kullandım. Amacım bu şekilde isim yapmak değil, ki, bu şekilde bir isim yapılmaz zaten. 100 tl ye paket satmayacaksan da profesyonel iş yapacaksan forumdan isim yapılmaz. Hem neden olduğunu bu sebeple açıklamış oldum hemde sitende paylaşırken isim kullanmasan da olur sebebi de bu demiş oldum. Önemli olan, alt seviye site sahiplerinin öğrenebilmesi. Sende insanların öğrenebilmesi için bu kararı almışsan çok sevinirim.

Amacımız, doğru bilgiyi verebilmek ve bu sayede kandırılmaların önüne geçmek. Hem kandırılmak hemde para vermek üzücü olmalı. Size örnek vereyim, alt linkteki arkadaşın Google hakkında bir seo uzmanı! Olarak verdiği bilgilere bakın. Seo nasıl bitirilir, seo uzmanı olmak hangi vasıfları gerektirir görün.

http://www.youtube.com/watch?v=pCaQE85s3q0

Senden zeki değil süha! Senden daha zeki değil hiçbir yerden medet umma asıl cevher içinde. Hepiniz çok zeki insanlarsınız. 2 problem var sadece. 1- Bu adamlar yüzünden, önüne gelen seo uzmanı olduğundan. 2-Bilenler bilmeyene bedavaya anlatmadığından. Biz bu adamlara bir şey yapamayız ama eğer paylaşırsak, insanlar artık şunu demeye başlar. Bu iş ne kadar da kolaymış!

Tabi ben örnek verdim ama inanın anlatılanlara diye değil. Sakın! Gülmek için izleyin, seo uzmanı nasıl olunmaz görmek için izleyin. Siz daha zekisiniz kimseye ihtiyacınız yok bilmek için izleyin.

Not : Niye deşifre ediyorsun? Neyi yanlışmış? Gibi düşünüp sorusu olanlar varsa yazabilir. Kişiyi tanımıyorum şahsi bi meselem asla yok. Şahsa saldırı değil düşünceye saldırıyorum. Söyledikleri tümden yanlış fakat insanlar inanıyor. Tek sebep bu. Kandırılmamanız için tüm bu yazdıklarım. Art niyetten değil.

Ek Olarak:

Giyimkabini adlı üyeden alıntı

İyi geceler. Ben websayfamı alexa ya kaydettim ve kaydettiğim tarih ile google sıralamalarında gerilemem aynı tarih aralıklarında büyük bir düşüş yaşadım ve şuanda alexa kaydımı iptal ettirdim bunun alexa ile bir alakası varmıdır acaba:?


Hem teknik hem teorik olarak bu imkansız. Alexa ya kaydolunca siteniz zarar görmez. Sorunu başka bir yerde arayın. Dilerseniz inceleyelim birlikte adresinizi gönderin. Ama alexa ile bağı yok. Başka bir işleminizden ötürü kesinlikle. Sitenize aynı dönemde hangi işlemleri uyguladınız? Ayrıca hiç birşey bile deseniz, dış anti seo olmuş olabilir. Bir başkası tarafından yani. Siteyi görmeden net olarak tek söyleyebileceğim alexa buna sebep değil.

Ek Olarak:

namelesshero adlı üyeden alıntı

ben de kendi sitelerim bir ara yükselişe geçti fakat şimdi düşüşe geçti. sitelerime içerikleri dünya çapında giriş yapıyorum, türkiye ile sınırlı kalmıyor. nerede yanlış yapıyorum.


Yüzlerce yerde olabilir. Sadece giriş yapmanızın bir anlamı yok. Yükselişten kastınızın ne olduğunu da bilmem gerekir. 0 dan 500 hite çıkma bir yükseliş midir? Hayır, sitenin oturmasıdır. 500 hitin google gözünde bir önemi yoktur. Dolayısı ile siteyi görmek yararlı olacaktır. Bir bilinmez var karşımda. Yükselmiş sonra düşmüş tek bilgi bu. Cevaplarda olası sorunların çoğu var. Ama siteyi görmeden boş olacaktır hepsi