Hocam browser video indirmeye olanak sağlıyorsa bu size bir sorun teşkil etmez ki. Tamamen kullanıcının inisiyatifinde olan bir durum, sizi bağlamaz.

Ayrıca bahsettiğiniz gibi

3. O sırada başka kullanıcıların hangi siteleri gezdiğini görebilmek.
4. Arkadaşlarınızın girdiği siteleri takip etmek.

özellikleri kullanıcıların verilerinin 3.şahıslarla paylaşılması demektir ki bunu da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gizliliğe aykırı bir durum söz konusu, ben başkasının girdiği siteyi takip edebiliyorsam o da benim girdiğim siteleri takip eder.

Önerilerim:
1- Video indirme kesinlikle olsun. Yasal açıdan sizi bağlayan bir durum söz konusu değil.
2- Mesela tavsiyem yapılabiliyorsanız Firefox'un Anonymox eklentisi veya benzeri bir eklenti tarayıcıya entegre edilebilir. Bu tercih edilmenizde çok büyük bir etken olacağı kanaatindeyim. Nedenine gelecek olursak ülkemizde malum çok sıkı bir sansür politikası var. Artık çoğu siteye DNS ayarlarınızı yapılandırsanız bile giremiyorsunuz, sitelere IP ban atılıyor. Firefoxta ki eklenti zaman zaman can sıkıcı olabiliyor sürekli reklamlar falan çıkartıyor. Bu yüzden reklamsız temiz bir browser tercih sebebi olabilir.
3- Kesinlikle tek dil seçeneği olmasın browserde elinizden geldiğince farklı dillere çevirmenizi öneririm.
4- Akıllı telefonlar için uygulama yazdırmanız faydalı olabilir. Mesela Dolphin Browser'ı daha önce hiç duymamıştım ama android telefonum sürekli onu kullanırım. Akıllı telefondaki browserlar çokta gelişmiş sayılmaz. Mesela doğru düzgün hiçbir browser, android telefonlarda flash dosyalarını çalıştırmaz. Hiç kimsenin adını duymadığı Photon browser bir anda gözde oldu neden çünkü flash player destekli olduğu için.

Tüm tarayıcıları inceleyip ilgi çekici özellikleri bir araya getirebilirseniz neden tutmasın?