Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Değerli ulusoy teklifin ve değerlendirmen için teşekkür ediyorum. Arama Motoru'nu zaten geliştiriyoruz. Arka planda nelerin olduğunu bilmeden berbat demen açıkcası çok önyargılı ancak yine de bir eleştiri ve teklif de bulunmuşsun. Biz sıradan arama motorları gibi api kullanmıyoruz kendi datamızı oluşturup bunu analiz edip kendi veritamanımızda işliyoruz. Yüzlerce varyasyondan geçen verileri sunuyoruz. Şu anda 1 milyon populer siteyi indexliyoruz. Diğer sieler için de 44 milyonluk bir domain havuzumun bulunuyor Arama Motoru'nun orjinal sürümünü henüz yayına açmadık, kullanılan şu anda deneme amaçlı bir sürüm. Orjinal sürümde çok daha profesyonel ve çok daha güçlü olarak yayına açılıcak. Bu sıradan bir iş değil, bu nedenle eğer bir arama motoru yapmadıysanız, yada içerisinde bulunmadıysanız 9 yıllık bir emek için berbat demeden önce biraz düşünün. Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın, sadece basit bir öneri.

Kimsenin emek verdiği hiç bir iş berbat değildir, daha başarılı bir çalışma ortaya koymaniz dileğiyle demek daha doğru olabilirdi. Browser ile birlikte tüm sistemler siteler ve altyapının yeni versiyonu ile tanışacaksınız. Zaman ve sabır gerekiyor. Elimizdeki imkanlar ile imkansızı başarmaya çalışıyoruz.

Tekrar teşekkürler


Hocam ben konuya yorum yaptım, çünkü eleştiri sizi kamçılar diye düşündüm. Yoksa beni pekte ilgilendiren bir durum değil. Daha başarılı birden fazla çalışmalar zaten ortaya koyuyorum. Başarılı diyorum çünkü dönüşüm sağlıyorum. 9 değil 90 senelik bir emekte olsa şuanki durumuna göre eleştiri alır. Bing, yandex bile eleştirdiğim konuda eksik ise gerisini daha siz düşünün.

Bana öneri vermenizinde gereği yok. Şuanda öneri alacak kişi sizsiniz. Kimsenin emek verdiği hiç bir iş berbat değildir sözünüzü hiç kaale dahi almıyorum.

Umarım yorumumu yanlış anlamıyorsunuzdur. Bir türk firmasının Türkiye'de arama motoru sektöründe google'nin üzerinde olmasını çok isteyenlerden biriyim. Eğer bir şeyleri başarırsanız tabikide seve seve destek veririz. Ama eleştirileri dikkate almak lazım.

En basit örnek : http://www.geliyoo.com/crawler-search-global.php?lang=tr&_table_offset=10&search_form_id=crawler_url&q=webmaster+forumu

Ara.com.tr bu aralar çıkış yakaladı. Hem görünüm hem indexleme olarak harika. Biraz reklam bütçesi ve browser yapsa eminim ki bir şeyler başarabilecek. Gönülden destek veriyoruz. Sizde bir şeyler üzerine koyarsanız sizede destek veririz. Umarım en güzel yıllar sizin olur.