Süha Mete adlı üyeden alıntı

Hayırlı sabahlar hocam, mesaj alınmıştır. Yavaştan beğendiğim yazıları toplamaya başlıyorum
. Pc'ye geçince gülmek için izleyeceğiz artık. :)


Anlaştık süha(:

Ek Olarak:

jokertr adlı üyeden alıntı

Youtube linkini izledikten sonra SEO olmaya karar verdim. :)
Konunun bir çok kısmını okudum, öncelikle tebrik ediyorum.
Sonra bende buradan bir soru sormak istiyorum.
Likya Yolu üzerinde konaklama hizmeti vermekteyim. Sorularım şöyle.....
1-) "Likya Yolu" aramasında üst sıralarda çıkmak için nasıl bir yol izlemem lazım (Likya Yolu hakkında içeriğinde hiç bilgi olmayan veya 1 video olan siteler benden çok daha üst sitelerde?
2-) Türkçe olarak hazırladığım meta etiketleri diğer dillerde etkili oluyor mu?
Başarılarınızın devamı dileğiyle...


Merhaba,

Seçtiğiniz kelimede hedefiniz 1. sıra ise, bu iyi olmadı. Yerel aramayla birlikte bir yeri ifade ettiği için, bilgi sayfaları öncelikli. Bildiğiniz sağ tarafta bilgileri bulunuyor, wikipedia 1. sırada ve Pr değeri 4, yani burada şunu bilmek gerek, pr 4 diye geçilemez mi? Sorusu olabilir, burada önemli olan nokta ana sitenin pr değeri değil. Sonuçta listenen url nin pr değeri önemli. Sonuçta listelenen url eğer xxx.com ise ana site url si olduğu için ana pr değerini baz alacaksınız, fakat listelenen url xx.com/Likya ise, ana sitenin değil, bu url nin pr değerini baz alacaksınız. Alt sayfanın gücü çok önemlidir. Bu sebeple geçmek ve üste çıkmak 2 katı çalışma gerektire bilir.

Eğer niyetiniz ilk sayfa ise, öncelikle sitenizi görmek gerekiyor. Bunun dışında rakiplere baktığımızda genel olarak şunları söyleyebiliriz. Yükselmeniz mümkün, iç linkleme yaparak bu kelimede yükselebilirsiniz. Elbette bir çok yöntem var fakat ben daha çok sizin yapabileceğiniz tarzda olanları söylüyorum. İç linklemeler ile hedef kelime ve varyasyonlarını bir ağ şeklinde kurarsanız sıralamanız yükselecek.

Türkçe olarak girilen meta etiketleri başka dillere etki elbette eder. Ama burada başka dilden kastınız sadece dil mi, yoksa başka dış aramalarda da etki edip etmediği mi? Eğer dış aramalar ise kastınız, Google.de gibi, co.uk gibi vs her ülkenin algoritması farklı olduğundan tr de 1 olan bır kelimede almanyada 20. Tr de 20. olan bir kelimede Almanyada 1. olabilirsiniz. Peki bunu ne belirliyor?

Ülkeye göre değişiklik gösteren algoritmalar gösteriyor. Örneğin Türkiyede diyelimki,
Backlink %40
PR %30
Ziyaretçiler : %30 önemli olsun.

Almanyada ise
Backlink %20
Pr % 20
Ziyaretçi %60 önemli olsun.

X site de backlinki az, pr si normal ama ziyaretçisi yoğun olsun.

Buna göre aynı site, aynı aramada Türkiye’de ilk 30 da yokken, Almanyada 1. olabilir. Çünkü değerlendirme mekanizmaları farklı. Almanyaya göre sen iyisin, Türkiyeye göre değilsin demektir. Burada önemli olan, tüm farklı algöritmalara uygun olup, hepsinde 1. çıkabilmek. Seo, bu aşamalarda başlıyor aslında zaten. Etiket gir h1 kullan demek seo değil aslında. Onları zaten yapmalısınız, konu, ayrıca ne yapabilirim olmalı. Peki her ülkenin algoritması farklı ise, nasıl olacakta hepsini kapsayacağız? Birine uysak diğerinden düşmez miyiz? Bu soruların cevaplarını henüz soran olmadığı için sonraya bırakıyorum(: Yine uzun oldu zaten cevap dahada bıkkınlık getirmeyelim.

Ek Olarak:

Giyimkabini adlı üyeden alıntı

Hocam websayfam www.giyimkabini.com bakabilirmisiniz bu düşüş alexa değilse neden kaynaklanıyor. iyi çalışmalar.


Sitenize seo adına uyguladığınız işlemleri de iletirseniz inceleyeceğim

Ek Olarak:

yasinolmez adlı üyeden alıntı

Kusura bakma hocam aceleden site ismini unutmuşum sitemin ismi www.antreman.net


Neden üstte olduğunuzu bir önceki mesajımda cevapladım. Kod hatalarını düzeltmen elbette iyi olacaktır. Benim size önerim komple değişim geçirin. Türkiye’nin sayılı siteleri arasına girmek varken küçük çapta kalmamalısınız. Jenerik bir domaininiz var ve kullanmıyorsun. Alırken alıyorsunuz, iş yapacak adama bir tane boşta isim bırakmıyorsunuz, ne size yarıyor ne o kişiye. Projeyi koyup satsan alt limit 50 bin tl, makale adına bir şeyler giriyorsun ama yok bi numarası getirisi yararı öyle yatıyor site. Komple değiştir trend yarat öyle bakalım.

Ek Olarak:

sigma adlı üyeden alıntı

öncelikle değerleri bilgileriniz için teşekkürler,
pek çok imleme araçları var. benim sitelerimden birindede var. mesela bloggerı entegre edip içeriğini link vererek orada yayımlayabiliyorsun. ancak 0prlı doğru dürüst içeriği olmayan blogda linklerimizi yayınlamamız aksine zararlı olmaz mı?


Tek ip den yapmazsanız olmaz. Elbette bahsettiğim rakam şak diye 2 bın link kasmak değil. 100-200 gibi rakamlarda olmaz. Dizinler iyidir orta ve küçük çaplı siteler için. Abartmayın yeter.