Tarayıcımızı geliştirmek için gelen ciddi öneriler ve yapıcı eleştiriler için öncelikle herkese teşekkür etmek istiyorum. Yazılan tüm cevaplarıda okuduktan sonra genel manada bi kaç noktayı hatırlatmak istiyorum.

Çalışmalarımızda ana odağımız arama motoru ve Geliyoo browser'ın geliştirilmesi. Önce geliştirmenin ilk aşamalarını tamamlayalım reklam üzerine bizimde çok farklı stratejilerimiz tabiki var ve bunlar şuan için uygulamaya geçene kadar açıklanmaması gereken konular olduğunu zaten biliyorsunuz, reklam konusunda cevap olarak tatmin edici bir yazı paylaşamayacağımız için aslında sizlerden özür de dileyebiliriz.

Diğer çalışmayan fonksiyonlar ve butonlara gelince onlar çalışmıyor değiller aslında biz onlara şuan bir görev atamadık çünkü dediğim gibi ana odağımız arama özelliğinin geliştirilmesi ve bu konuda da kendi database'ini oluşturan ve kendi arama motoru botu (GeliyooBot/1.0) ile geliştirilen bir arama motoru için arama sonuçlarının yapılandırılması, analiz edilmesi ve sonuç sayfasında kullanıcıya sunulmasına odaklanılmıştır. Diğer fonksiyonlarda daha sonrasında aktif edilecektir. Yabancı kelimeler konusunda Buray beyin verdiği link yardımcı olmuştur sanırım.

Başlığın konusu Geliyoo Browser'a dönecek olursak tartışmalar genelinde bir güven konusu ağırlık basmış gibi gözüküyor. Bu konuda nedense en çok kullanılan tarayıcı veya en çok tanınan firmanın ürünü olarak google chrome daha güvenli gibi algılandığını gördüm fakat güvenlik ve hack testlerine göre diğerlerine göre yavaş olsada yine iyi olan internet explorer sonra chorme gelmekte. hatta son yapılan testte ise rus bir üniversite öğrencisi chrome'u bi kaç saatte hackleyerek 60bin dolar ödül de aldı. Bu konuda tabiki bizde en güvenli sistemi geliştirme çabasındayız ve desteklendiğimiz sürece birlikte başarıya ilerleyeceğimize inanıyoruz fakat cem yılmaz tutup cmylmz browser yaptım kullanın dese kimse sorgulamaz ne kadar güvenli diye zannımca!

Geliyoo'nun var oluş amaçlarından bir tanesi ülkemiz insanının internetteki güvenliğidir bu tüm çalışmalarımızda önceliğimiz olacak ve imkanlar dahilinde, destekler sayesinde başarıya ulaşacaktır. Ve güvenlik denilince sadece kredi kartı şifrelerinizin ya da bir siteye giriş şifrenizin çalınıp çalınmaması olarak algılanmaması gerektiğini vurgulamak isterim, bugün muz kabuğundan biyoplastic üreten elifimiz Google'dan ödül alıyor asıl güvenlik sorunumuz budur! Bilgi ve veri güvenliği. Son olarak biz bugün bir adım atıp bu işe yine başlazsak bizden 50 yıl önde olanlar yarın 50 yıl 1 gün önde olacaklar fakat biz bu adımı atar ve çabalarsak en azından arayı sabit tutma ihtimalimiz ve kimbilir yakalama ve geçme ihtimalimiz için bir filizlenme olur..

saygılarımla,
iyi forumlar.