-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Seyyah-ı Avare
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar ,
bir firma websitesini tamamen yenilemek üzere başvurdu. Sitenin altyapısından tasarımına herşeyini değiştirdim , sadece şu sorun var. Benden önceki vatandaş yandex'e siteyi kaydetmiş ben tekrar o sitenin bana ait olduğunu nasıl doğrulayabilirim ?
Veya eskisini silip tekrar sıfırdan indexlemesini nasıl sağlarım ?
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Değerli chemistrap öncelikle yandex doğrulama araçlarını kullanabilirsin, daha önce bu site doğrulanmış izin eklenmesi gerekiyor gibi bir uyarı alıyorsan DNS ile eklemeyi deneyebilirsin. Daha önce txt yada farklı bir yol ile eklenmiş olsa bile DNS tanımlamasını seçerek doğrulama yapmaya çalışırsan muhtemelen seninkini tanımlıycaktır ve yandex içerisinde sitenin eski ve yeni indexlerini görebilirsin.
Yandex içerisinde bulunan eski linkleri silmek için yapman gereken eski url uzantısını bulmak yada eğer tüm herşeyin sıfırlanmasını istiyorsan ve Google ile yandex de herhangi bir yeni index'in yok ise
robots.txt dosyasını ftp içerisinde oluşturarak yapman gereken şu kodu eklemek.
User-Agent: *
Disallow: /*
Ek Olarak: Eğerki daha önceki site yada url uzantısı folder şeklinde ise yani siteadresi.com/forum gibi bir şey ise işin daha kolay yeni siteni root'da yani public_html içerisinde çalıştır ve uzantıyı engelle yani şu şekilde.
User-Agent: *
Disallow: /forum
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Online Reklam Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
webmaster araçlarından yeni sitenin site haritasını gönderebilirsin, silip tekrar kayıt etmene gerek yok
Ayrıca 404 - kırık linkleri yeni sitedeki ilgili sayfaya veya doğrudan ana sayfaya yönlendirmen gerekiyor
Eski indekslenmiş sayfalar zaten zamanla düzelecektir
Ek Olarak: edit
Semsector.com - SEM - SEO - Sosyal Medya