Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Değerli MrAuTHoR Google elbette övgüye değer ve bizim ülkemizdeki mantalite değişmedikçe yenilmezliğini koruyacak olan Dünya'nın en güçlü Bilişim Firması. Ancak bu kadar Google'ı koruyucu bir övgüyle anlatman bir Türk olarak beni derinden üzdü. Keşke aynı koruyucu yapıyı iyi yada kötü olsun kendi ülkenin kendi insanının çalışmalarına sergilesen. Kullanıp kullanmamakda elbette özgürsün. Ancak bizde ciddi bir milli değer yoksunluğu var, yeni doğan bir çocuk ile 15 yaşındaki bir çocuk aynı olur mu? Olmaz, ben Google'ı geçicez demedim, ben herkesden daha iyiyiz de demedim. Benim burda sorduğum soru bir browser'da ne olsa sizin için vazgeçilmez olurdu. Bunca yazıyı yazmış kendini ifade etmeye çalışmışsın sağol emeğine sağlık ancak sadece "Hız ve Güvenlik" demen benim için yeterliydi.

Yine'de açıklamaların için teşekkür ediyorum. Dilerim Türkiye'ye için faydalı olabilecek bir çalışma ortaya koyabilirim. Dilerim bu ön yargıları artık hiç bir endişeye gerek kalmadan yenebilirim.

Tekrar teşekekkürler.


Bak hocam, ben tamamen tarafsız ve global bir pencereden baktım. Zaten büyük olmak için sadece Türk kullanıcılardan medet umarak bir yere varılmaz. Yabancılarında kullanması gerekir ve yabancıların kullanabilmesi için global düşünmek gerekir. Elbette ki benim için Türkün yaptığı yabancıların yaptığından daha önemli ve değerlidir. Fakat Ferrari ve Anadol aynı fiyatta olsa, hiç kimse sırf Türk diye Ferrari yerine Anadol kullanmaz.

Sizi destekliyorum ve canı gönülden başarılı olmanızı umut ediyorum. Fakat bu tarz olaylara milli duygular ile bakılmaz. Ha birebir aynı yada daha kaliteli bir ürün çıkarırsınız ortaya o zaman tabi kide siz Türk olduğunuz için sizi tercih ederim.

Bende yazılımcıyım. Benimde yazılım projelerim var. Size "yürü be, aslansınız, kesinlikle sizi kullanıcam" diyenlerin çoğununda sizi kullanmak yerine Google Chrome yada Fire Fox kullanacağını da biliyorum. O yüzden ben burada size gaz vermek yerine giriştiğiniz işin zor olduğunu ve zorluk nedenlerini yazdım. Halbuki bizim ülkemizde benim gibi düşünen biri varsa sadece "berbat, asla kullanmam bunu" der ve geçer. Neden ve gerekçe saymaz, dolayısıyla sizde neleri dikkate alacağınızı bilemezsiniz.

Sırf "Biz Türküz, O yüzden Google Chrome yerine bizi kullanırlar" mantığı da yanlış. Ben size "harika, mükemmel, kesinlikle sizi kullanıcam" diye gaz verip, sizin "çok fazla olumlu eleştiri aldık, kesin milyonlarca kişi bizi kullanıcak" diye beklentiler içine girmenize neden olacak yorum yapmasını da bilirdim. Fakat o zaman milyon değil bir kaç bin kişi tarafından kullanıldığınızı gördüğünüzde yaşadığınız hüsranda benimde payım olmuş olurdu.

Benim yaptığım yazılımları gösterdiğimde 2 çeşit yorum alıyorum:
1.) "Offf süper olmuş, kesin tutar bu proje" diyenler oluyor. Bende havaya giriyorum. Sonrasında bir kaç yüz kişi kullanınca "Ulan bu kadar süper bir proje nasıl oluyor da tutmuyor" diye hüsran yaşıyorum.
2.) Sadece "Berbat, iğrenç, 5 para etmez" diyenler oluyor. Nedenlerini ve gerekçelerini yazmıyorlar. Dolayısıyla ben onları düzeltemiyorum ve moral bozukluğu yaratmaktan başka hiç bir işe yaramamış oluyorlar.

Arama motorunuzu da az önce inceledim. Çok basit bir şey söylicem; izmir web tasarım kelimesini aratıyorum, 5. sayfaya kadar 1 tane bile izmir web tasarım şirketi çıkmıyor. Beşinci sayfadan sonra da sıkılıp araştırmayı da bıraktım zaten. Japonca siteler bile çıktı, bir tane izmir web tasarım şirketi çıkmadı. Gerisini siz düşünün artık. Siz bu şartlarda iyi olduğunuzu düşünüyorsanız benim zaten size söyleyebileceğim tek şey ALLAH yardımcınız olsun demek oluyor. Tavsiye alma kısmı sizin sorun bulamadığınız noktada başlar. Gerçi siz arama için değil browser için tavsiye istediniz ama bu arama kalitesini geliştirmeden bence hiç bir şeye kafa yormayın.

Tekrar söylüyorum, sizi destekliyorum ve inşallah başarılı olursunuz. Fakat ben burada sizi büyük beklentiler içine sokacak yorumlar yapmasını da bilirdim. Bu sayede antipati toplamaz, hatta beğeni bile alırdım. Dürüst olduğum için kaybedeceksem bu benim için kaybetmelerin en şereflisidir.

Başarılar dilerim.