Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz her konuyu büyük bir hassaslık ile dikkate aldığımdan emin olabilirsiniz. Değerli MrAuTHoR olgun eleştirilerini anlıyorum, ne demek istediğini de. Ancak yazılarımın bazılarını sanırım okumadın bu nedenle dilersen burdan da yazayım bazı konuları.

1. Kısım: Arama kalitesi ekibi olmadan bahsetmiş olduğun sayfa düzenlemesinin yapılması oldukça zor bu nedenle bir arama kalitesi ekibi kurmak için çalışmalarımız devam ediyor, Türkiye'de bu altyapıyı oluşturarak her departmana ayrı bir görev yüklemek için çalışıyorum. Bunun yanı sıra yeni güncellemelerin hiç biri yayınlanmadı, İlk index altına aldığımız siteler 1,000,000 populer domain adresleri. Bu sayede kullanıcılara istediklerini kısa vadede karşılamak amacı ile bu şekilde hareket ettik. İndex alma işlemi tüm hızıyla devam ediyor bahsetmiş olduğun ilk 5 sayfada bir index yok ise kolaylıkla Webmaster bölümüne kayıt olarak siteni onaylayıp index almasını sağlayabilirsin. Şayet sitende bir hata var ise bu hatayı düzeltebilir ve sonuç sayfasında görünmesini sağlayabilirsin. Google'ın sizi indexlemesi ve ilk sıralarda çıkarması için harcadığınız çabanın 10/1'i kadarını harcadığınızda Geliyoo sizi index altına almış olacaktır.

2. Kısım: Bahsetmiş olduğunuz geliştirmelerin yanı sıra bir çok çalışma yapılıyor bizim elbetteki amacımız iyi bir arama motoru ortaya çıkarmak ve Türkiye'de kayda değer çalışmalara imza atmak. Bu güne kadar yapılmamış olan bir çok çalışmayı yaptık ve İlk İndex Botu olan GeliyooBot/1.0'ı index'e açtık. yapılan her çalışmada ayrı bir emek ve ayrı bir çaba var. Bu nedenle zamanla bir şeylerin oturması gerektiğini sizde iyi biliyorsunuz.

3. Kısım: Sırf Türk olduğunuz için yada Ferrari ve Anadol olayı ise tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir durum. Eğer istediklerinizi karşıladığını düşünüyorsanız kullanmanız bizi mutlu eder eğer karşılamıyor ise elbetteki sırf türk olduğumuz için kullanın demek küstahlık olurdu.

Son olarak burda sizlere bir duyuru daha yapmak istiyorum 2014 yılının başına kadar yeni sistem güncellemelerini yayına açmayacağım doyurucu bir altyapıyla 2014 yılının başında yayınlayacağım dilerim sizi tatmin edecek ve Geliyoo kullanmanıza olanak tanıycak bir altyapı ile sizlere hizmet verebilirim. Tüm ekip arkadaşlarım adına ve çalışanlarım adına katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

İyi forumlar


Bence öncelik o 1 milyon domainde olmamalı... popülerlikleri kimseyi ilgilendirmez ki.. belki yeni açılmış bir yerde bulacak araadığını kullanıcı?
şahsi fikrim belli alan adlarını indexleyecekseniz öncelik olarak kullanşlı bir arama motoru olmaz sonrasında.
düşünsenize bir kelime arıyorsun ama hep aynı siteler...
Ben olsam kullanmam hayat boyu o motoru... isterse dünyayı indexlesin sonra...
eski yeni farketmez, indexleyebileceğiniz tüm domainleri indexleyip tümünün içinden arama yapılmalı. sonra ufak ufak güncelleme ile yeni şekiller alınabilir..

ama aradığım herşey 1 milyon site arasında sürekli ısıtılıp bana gösterileceks yandexi kullanmaya devam ederim. webmaster alanı yapıp gönderilen siteleride indexleyin derim.