Microsoft’un eli kulağında oyun konsolu tüm görevleri başarıyla tamamlamak için tasarlandı. En son oyunları çalıştırabilecek ama aynı zamanda internete yüklediğiniz videolara erişim sağlayacak, evdeki televizyon kutunuz veya tabletinizle bağlantısı olacak ve oturma odanızdaki eğlencenin merkezi haline gelecek.

1 – Live TV Entegrasyonu

Eğer evdeki televizyon set-top box’ın kablosunu Xbox One’a HDMI üzerinden bağlarsanız, bir tuşa basarak doğrudan TV’ye ulaşabilirsiniz. Veya oturduğunuz yerden biraz yüksek sesle “Xbox, Live TV” diye seslenecek olursanız Kinect sayesinde odanızdaki her şeyi duyan Xbox karşınıza doğrudan TV yayınını getirecektir. Oyun konsoluna ayrıca, ” Xbox One Guide” isimli bir tv dergisine de sahip olacak. Bu dergi sayesinde canlı yayınlarda neler olup bittiğini takip edebilecek, seyredecek programları seçebileceksiniz. Medya içeriklerinizi ” favoriler ” klasörü altında, dilediğiniz sıralama ile saklayabileceksiniz.

2 – Korkunç Bir Güç

Sekiz çekirdekli işlemciye ve 8 GB RAM’e sahip olan USB 3.0 portları da bulunacak. Bir Blu-Ray sürücüsü, 500 GB sabit disk ve Wi-fi’yi de unutmayalım. Konsol Kinect birimi ile beraber gelecek. Bu da, 250 Bin piksel çözünürlüğünde, infrared takipli bir kamera anlamına geliyor, üstelik saniyede 2 GB veri işleyebiliyor. Bu kamera, parmaklarınızın pozisyonunu takip ederken omuzlarınızın ve bileklerinizin durumunu da kayıt altına alıp en ufak hareketinizi anında fark edebilir. Hatta Microsoft’un yorumuna göre, Kinect, yüzünüzün tenindeki minik renk değişimlerini okuyarak kalp atış ritminizi bile ölçebilecek.

3 – Çoklu Görev

Windows 8′den ödünç aldığı bir teknik sayesinde, Xbox One’ın Snap Mode’u ile aynı ekrandaki uygulamalar ve fonksiyonlar arasında geçiş yapabileceksiniz. Örnek vermek gerekirse, TV’de bir maçı seyrederken, bir tuşa basarak veya sesli komut vererek, online bir oyununuzda ki karakterinizin gelişimini kontrol edebileceksiniz veya Internet Explorer kullanarak Web’de bir arama yaparak sonuçları inceleyebileceksiniz. Xbox One ayrıca Skype ile entgre olarak gelecek böylece tanıdıklarınızla Xbox Live ve Kinect kullanarak video sohbeti yapabileceksiniz. Bir diğer deyişle, Xboxb One, herhangi bir TV’yi akıllı TV’ye çevirecek.

4 – Eski Oyunlar Yok

Xbox One için harika oyunların üretim hattında olduğunu duymuşsunuzdur. Ancak ne yazık ki oyun konsolu eskiyle uyumlu olmayacak. Yani eski oyunlar bu konsolda çalışmayacak, ayrıca Xbox 360 kontrol cihazlarınız da yeni konsolda çalışmayacak. Ancak Xbox Live Gamertag’ınızı ve Xbox Live oyun kskorlarınızı yeni konsola taşıyabileceksiniz. Fakat eski sistemde satın aldığınız dijital filmleri izlemek veya müzikleri dinlemek konusunda bir sıkıntınız olmayacak. Sadece eski oyunlar, yeni konsol ile uyumlu olmayacak ve Xbox One ile çalışmayacak

5 – Daima İzliyor Olacak

Oyun konsolu bir anlamda, “oyun kamerası” olarak çalışacak ve siz oyununuzu oynarken ” Xbox Capture That” diye seslendiğinizde oynadığınız oyunun videosunu sabit diske kaydetmeye başlayacak. Böylece oyunlarınızı daha sonra izleyebileceksiniz,ekran görüntüleri alabileceksiniz. Bu videoları Xbox Live veya YouTube ya da diğer sosyal ağlar üzerinden paylaşabileceksiniz. Kinect de her zaman oturma odanızı izliyor olacak ve Xbox One’a bağlı olacağı için sesli komutlarınızı duyduğu anda Xbox One kapalı olsa bile konsolu harekete geçirip istediğiniz oyunu,filmi, müziği veya internet sitesini ekrana getirecek.

XBOX ONE’a ait şuan ki paylaşabileceğim haberlerim bu kadar,yeni gelişmeler ve haber oldukça sizlerle paylaşıp bilgilendirmeye devam edeceğim.

Kaynak: Xbox One Hakkında Bilmeniz Gereken Beş Şey.