velidurmaz adlı üyeden alıntı

Arkadaşım gösterdiğin tepkiyi genelleyerek yaptığını varsayıyorum. Yoksa insanları bir cümle yazıyla değerlendirip Hak ve hukuk kısmından dem vurmazdınız. Ahmet Beye biraz daha açık yazmıştım durumumu o yüzden burada detaylı anlatmam gerektiğini bilmiyordum. Ben çalıştığım işyerine php yazılımcı olarak girdim zaten ama küçük işyerlerinin genelinde yaşanan, tek kişilik bilgi işlem kadrosunun herşeyi yapabileceği kanısını yıkamadığım için, grafiker olmadığım halde tüm tasarım işlerini, metin editörü olmadığım halde tüm yazıları, seo uzmanı olmadığım halde tüm seo çalışmalarını ve asıl işim olan yazılım kısmını bir arada sürdürmeye çalışıyorum. Ahmet Beyden de yardımcı olabilirse yol göstermesini rica etmiştim. Malum ülkemizde herkez bilgisini bana rakip olur düşüncesiyle sakınıp sakladığı için öğrenme aşamaları çok zor oluyor. Ahmet beyi bu konudaki düşünce yapısından dolayı da tekrardan takdir ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.


Senin durumun genel olarak karşılaşılan bir durum. elbet benim bahsettiğimden biraz farklı konumdasın. ancak bunu işverenine uygun isanla anlatmazsan her işyerinde aynısını yaşarsın.
işini aldığım birisi bana gugılda ilk sayfada çıkmak istiyorum dediğinde 2 yol sunmuştum. 1 adwords alıp yüksek ücret vereceksin. yada 5-10bin dolar harcayacaksın. çünkü kelimesi sağlam bir kelimeydi. bu konuşmamız onun aklında yer etti. ne birine bu tür bir istekte bulunuyor nede birşey. biliyor yolunu yordamını. sende işverenine bu işin böyle olmadığını, bunun için kurulmuş şirketlerin safi bu işle ilgilendiğini, bu işin önemini, acemi ellerde nelere yol açabileceğini söylersen sanırım iş yükün biraz daha hafifler :) en azından bir arkadaşın olur işyerinde :)