Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Google'ın Arama Teknolojisi Güncellendi
Google, arama algoritmasını güncelledi. Şirketin kuruluşunun 15. yılı şerefine geliştirildiği açıklanan yeni algoritmanın kullanıcıların değişen arama ihtiyaçları ön planda tutularak yapılandırıldığı belirtildi.
Yeni algoritmanın adı Hummingbird(Sinek Kuşu) olarak açıklanırken bu kuş önceki algoritmaya göre çok daha modern ve akıllı özelliklere sahip.
Daha doğru arama sonuçları ve minimum arama sorgusu ile en iyi veriyi sunma yeni Google algoritmasının en önemli iki özelliği. Aranılan şeyi bulmak için birden fazla kombibasyonla aratma faktörünü azaltan “akıllı” algoritmanın kendine has teknoloji altyapısı ile Google çok daha efektif bir arama motoruna dönüşüyor.
SDN
1 kişi bu mesajı beğendi.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
3gen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Adamlar bi rahat durmuyolar :D
http://saglikguzellik.biz
Gandak
Web Master & Yazar
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Master & Yazar
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Galiba benim web sitesi bu güncellemeden baya etkilenmiş görünüyor ki günlük hit miktarı 120 iken (ortalama) , artık 2000 hite çıktı. :D
Jih4d
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Ne iş olsa yaparım abi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu yayınlanan algoritma özelliklerinin ülke domainlere etkisi minimum seviyede. "Aaa bak yine algoritma değişti, değişik çalışmalar yapmamız gerek" gibi radikal düşünceler içine girmemenizi tavsiye ederim. Google şirketinin ülke domainlerine verdiği önemi yüzde üzerinden kaba taslak söylemek gerekirse %20'yi geçmez emin olun. Yapılan değişimlerin çoğu .com sıralaması üzerine tasarlanmış.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı, Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Algoritma "long-tail"i daha ön plana çıkaracak. .com konusunda Jihad'a katılıyorum ancak pek çok farklılık da bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı, Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
"Long-tail"den kastım(uzun öbekli arama sorguları); 3 ve daha fazla kelime öbekleri. Yani "adidas ayakkabı" kelimesi ile "adidas rx-500 super bot" arasındaki fark gibi. Biliyorsunuz ki geri dönüşüm oranları en çok long-tail ile oluyor.
Yani adidas ayakkabı yazan kullanıcılar ile adidas rx-500 super bot araması yapan kullanıcıların, ürünü alma oranı arasındaki farkın büyük olması normaldir(genel olarak).
Bu güncelleme ile "coffee" kelimesinde üst sıralarda çıkan sitelerin düşmesini, coffee ile ilgili uzun kelime öbeklerinde hit alan sitelerin üst sıralara çıkmasını bekliyorum.
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Süha Mete adlı üyeden alıntı
Long tail'den kastın nedir? Ayrıca merak ediyorum Google iyiye doğru gidiyor mu? Bu güncellemenin etkileri konuşulur yakında.
Bende
iyiye doğru gidiyor mu? cümlesindeki kastını merak ettim :) en iyi arama motoru nasıl iyiye gider
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı, Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
En iyi olup olmadığı tartışılır. Bence iyiye gidiyor :)