Ben zaten google adsense üyesi ve google+ profilim vardı. Youtube üyeliğimde eskiden beri vardı. Youtube kazanç sisteminne girmek benim için çok kolay oldu ama, para kazanabilmek için mutlaka özgün videolar yüklemeniz gerekmektedir.

Ayrıca sürekli ve çok miktarda izleyiceler tarafından popüler olabilecek videolar seçebilmeniz çok önemlidir. Eklediğiniz videoların youtube arama morunda en önlerde çıkması içinde, doğru arama kelimelerini bulabilmeniz lazım. Örneğin alıntı bir video 1 haftada 40.000 tıklama aldı ve bana 8$ para kazandırdı. Bu tek bir videoydu. Fakat ne yazıkki, alıntı olduğu için sahibi tarafından farkedilip bu yüzden aldığım ihtarlarla kanalım kapandı.

Kazandığım para yanmadı. Google Adsense hesabıma aktarıldı. Yeni bir kanal oluşturup daha dikkatli bir şekilde videolar ekleyerek para kazanmaya çalışıyorum.

Bütün bunları yapabilmek benim için çok kolaydı çünkü,zaten uzun yıllardır youtube üyesiydim ve videolar ekliyordum. Zaten adsense üyesiydim ve hesabımı kolayca bağladım. Fakat ilk defa yapacak kişiler için bayağı zor ve karışık bir iş olabilir. Başlangıç için yardım ve eğitim almak isteyenler, buraya tıklayabilirler.


Youtube ile para kazanılırmı? diye soranlara bu konuda bilgilendirme amaçlı bunları yazabildim ancak. Yazdıklarım umarım işinize yarar.