Sanal pos internette kredi kartı ile alışveriş yapılmasını sağlayan bir sistemdir. genel olarak e-ticaret sitelerinde kullanılmaktadır. Online alışveriş sitelerinden kredi kartı ile alışveriş yapacağınız zaman kullanılan ödeme modülüdür.

BANKALARDAN SANAL POS NASIL ALINIR

Şirketiniz Olmalı

Bankalara sanal pos başvurusu yapabilmeniz için mutlaka bir şirketiniz olması gerekmektedir. Bu şirketin statüsü önemli değildir. Şahıs, anonim ya da limited şirketi olabilir.

SSL Sertifikanız Olmalı

Açtığınız e-ticaret sitenizin ödeme sayfasında kesinlikle SSL şifreleme sistemi olmalıdır. SSL şifreleme sistemleri hakkında detaylı bilgi alabilmek için http://wmaraci.com/forum/programlama/128bit-ssl-sifreleme-sistemi-94158.html. Eğer SSL sertifikanız yok ise bankalar sanal pos başvurunuzu onaylamamaktadır.

Sitenizde Ürün Olmalı

Bankaya başvuru yapmadan önce e-ticaret sitenize ürünlerinizi yerleştirmeniz gerekmektedir. Bankalar hangi ürünü satacağınızı görmek ister. Eğer ürün sayınız çok ise bir kısmını ekleyerek başvuru yapabilirsiniz. Örnek olaak 25 ürün.

Müşteri Sözleşmeleri Olmalı

E-ticaret sitenizde üyelik, satış, mesafeli satış gibi sözleşmelerin kesinlikle yer alması gerekmektedir.

Yukarıdaki 4 ana maddeyi tamamladığınız taktirde bankalara giderek sanal pos başvurunda bulunabilirsiniz. Herhangi bir banka şubesine giderek isteğinizi belirtir ve size verdikleri formu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey ise bankanın belirlediği süre kadar beklemek.


Bunların dışında sanal pos sağlayan firmaların poslarını da kullanarak e-ticaret sitenizden kredi kartı ile satış yapabilirsiniz.