Machine adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Öncellikle konuyu baştan sona okudum ve bir takım fikirler geldi aklıma. Domain gerçekten güzel bir domain domainde sıkıntı yok.

Sitemi webmaster araçlarınıza eklemek için çok uğraştım açıkcası yani ne yaptığımı anlayamadım karambole ekledik siteyi yardım bölümleri çok az bana göre öncelikle webmaster sayfasında yardım bölümlerinin artırılması gerek ve açık ve net anlatılması gerekir.

Açılış sayfanızda ki arama alanına buton eklenirse güzel olur. (açıkcası ilk girdiğimde nereye basıp arayacağız dedim :) )

Açılış sayfanız ingilizce ve Türkçe yapabilmek için baya uğraştım ilk açılış olarak Türkçe yapabilirsiniz veya bir algoritma sayesinde bulunduğu konuma göre dili otomatik seçebilirse kullanıcılarınızı mennun eder. (fikir açısından yandex ve google önerebilirim size)

Tasarımınızda yer alan yukarıda bulunan navigasyon menüleri biraz daha açık yapabilirsiniz yani o butonların ne ile alakalı olduğunu gösterebilirsiniz. Ben tıklıyorum bir hareketlilik yok sayfada veya üstüne gelince bir açıklama (tooltip) çıkmıyor bunlar ufak tefek kusurları fakat önemli kusurlardır diye düşünüyorum.

Geliyoo Botunuz hakkında pek bilgim yok ama bu bot hakkında bir sorum var size her sisteme otomatik geliyor mu yoksa el yordamıyla sitemize eklememiz mi lazım ? (robots.txt ve httacces vs le).

Benim söyleyeceklerim bu kadar kardeşim,projenizde başarılar dilerim.Elimden geldiğince destekçi olmaya çalışacağımdan hiç şüpheniz olmasın ve tanıtım yazınızı bulsaydım siteme ekliyecektim şimdide bulamadım yarın artık elle kendim yazacağım. Umarım bir katkısı olur...

İyi çalışmalar,iyi forumlar dilerim.

Değerli Machine öncelikle kıymetli yorumların için teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili olarak daha önce bazı yerlerde yine forum içerisinde açıkladığım konular vardı bu tasarım kalıcı tasarım değil bu nedenle yeni bir tasarım çalışmamız bulunuyor ikinci olarak buton konusu yeni tasarımda mevcut hatta sesle arama ve bazı yeni özelliklerde kullanacağız. Diğer konuda ise türkçe aslında otomatik olarak geliyor bazı browserlarda bu sistem çalışmayabiliyor Browser etkisi ile alakalı ancak GeoIp ile bu işi halledebileceğimi düşünüyorum. Bot konusunza GeliyooBot/1.0 yazman yeterli Google'da bu konu hakkında detayları görebilirsin. yada GTKabin yazarak da bazı bilgilere ulaşabilirsin Geliyoo Forum'dan istediğin tüm tanıtım yazılarını bulabilirsin yeni tasarımda help yani yardım sayfası hem ingilizce hemde türkçe olarak hazırlanmış olucak ayrıca videolu anlatımda var ödemeli bir giriş yeri var bunlar kaldırılıcak tamamiyle kullanıcıya özel alanlar eklenecek yıl başında yeni tasarım ile yayına geçeceğiz.

İlgin alakan için ve özellikle samimi desteğin için teşekkür ediyorum.

İyi forumlar