lostyazilim
tr.link

Rastgele Yazılar Gösterme Nasıl Yapılır?

5 Mesajlar 2.782 Okunma
lstbozum
tr.link

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Şuan bu sitenin menüsünde de bulunan ‘Rastgele Gönder‘ bağlantısını anlatacağım sizlere. Amacımız siteden rastgele yazı gösterme: Bunun için de bir takım kodlara ihtiyacımız var. Siteyi takip edenler bilir, çok olmadı o bağlantıyı ekleyeli. Ben de forumda konu açtım, o şekilde öğrendim. Uzatmadan nasıl yapacağımızı anlatayım. WordPress sitenizin functions.php dosyasını açın.

Dosyanın uygun bir yerine aşağıdaki kodları ekleyin.

add_action('init', 'rastgele_yazi');
function rastgele_yazi(){
if ( isset($_GET['rastgele']) ){

$random = new WP_Query('orderby=rand&showposts=1&cat=-314,-512');
if ($random->have_posts()) {
while ($random->have_posts()) : $random->the_post();
$URL = get_permalink();
endwhile; ?>

die;
}
}

Bu kodda değiştirmemiz gereken bir yer var. 5. satırdaki cat=-314,-512 öğesinde 314 ve 512 sayıları rastgele yazı göstermek istemediğiniz kategorilerin numarası oluyor. Her kategorinin kendine ait bir numarası oluyor. Rastgele yazı göstermek istemediğiniz kategorinin numarasını oraya ekleyebilirsiniz.

Bu rastgele yazı gösterme kodlarına ilave bir de linkimiz mevcut:

Rastgele Yazı

Bu linki ister benim yaptığım gibi menüde, ister sidebarda yazı şeklinde veya gene sidebara resim olarak ekleyebilirsiniz. Gerisi size kalmış yani. Umarım yazım yardımcı olabilmiştir sizlere. Takıldığınız bir yer olursa yorumlarda belirtebilirsiniz :)

kaynak: http://herzamanileri.com/wordpresste-rastgele-yazi-gosterme.html

wmaraci
reklam

AtomCmyLMz AtomCmyLMz OnaylıYoutube HesapSatışı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 16 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Temanızın functions.php dosyasını açarak,

add_action('init', 'rastgele_yazi');
function rastgele_yazi(){
if ( isset($_GET['rastgele']) ){

$random = new WP_Query('orderby=rand&showposts=1&cat=-314,-512');
if ($random->have_posts()) {
while ($random->have_posts()) : $random->the_post();
$URL = get_permalink();
endwhile; ?>

die;
}
}

kodunu ekleyin. -314,-512 kısmı rastgele çekilmeyecek kategoriler. Siz o numaraları kendinize göre uydurabilirsiniz.

Son olarak, rastgele yazı kısmını göstermek istediğiniz yere aşağıdaki kodu eklemeniz gereklidir:

Rastgele Yazı

Alıntıdır.

ceminkalemi.com | Ben yazarım da, siz okur musunuz bilemem.

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı

Temanızın functions.php dosyasını açarak,

kodunu ekleyin. -314,-512 kısmı rastgele çekilmeyecek kategoriler. Siz o numaraları kendinize göre uydurabilirsiniz.

Son olarak, rastgele yazı kısmını göstermek istediğiniz yere aşağıdaki kodu eklemeniz gereklidir:

Menüye yani anasayfa gibi bağlantı ekleyeceğim o kodu yazarak, doğru anlamışım değil mi? Ayrıca rastgele çekilmeyecek kısmını biraz daha anlatabilir misin? Bu haliyle yazınca ne oluyor mesela? Bir de ben mümkünse şunu istiyorum. Blog yazılarımdan istediğim 5 yazı teknoloji kategorisinden 2 yazı internet kategorisinden.. gibi belirlenmiş yazıları rastgele olarak gösterebiliyor muyum?

Son olarak teşekkürler hocam yardımın için :)

AtomCmyLMz AtomCmyLMz OnaylıYoutube HesapSatışı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 16 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Yukarıdaki kodu aynen yazdın diyelim functions.php'ye. Sitendeki kategorilerin belli numaraları vardır. Bu koda göre numarası 314 ve 512 olanlar görünmez. Yazılar >> Kategoriler kısmına girersen kategori numaralarını alıp yazıyı editleyebilirsin.

"Rastgele Yazı" kısmını aynen dediğiniz gibi, çıkmasını istediğiniz yere ekliyorsunuz. Örnek verirsek widgetlara ekleyebilirsiniz.

Son sorunuzun cevabını malesef bilmiyorum. Google Amca'ya sormakta fayda var :)

ceminkalemi.com | Ben yazarım da, siz okur musunuz bilemem.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı

Yukarıdaki kodu aynen yazdın diyelim functions.php'ye. Sitendeki kategorilerin belli numaraları vardır. Bu koda göre numarası 314 ve 512 olanlar görünmez. Yazılar >> Kategoriler kısmına girersen kategori numaralarını alıp yazıyı editleyebilirsin.

"Rastgele Yazı" kısmını aynen dediğiniz gibi, çıkmasını istediğiniz yere ekliyorsunuz. Örnek verirsek widgetlara ekleyebilirsiniz.

Son sorunuzun cevabını malesef bilmiyorum. Google Amca'ya sormakta fayda var :)

O cat numaralarını bulurum, nereden olduğunu biliyorum. Evet widget da olabilir doğru dediniz. ' Bana rastgele yazı gönder' gibi sempatik bir cümleyle :D ikisinden birini seçeceğim artık. Son konu için başka biri bilmiyorsa google'a da sorarız. Bekleyeyim biraz daha :)

Teşekkürler yardımlarınız için, sağolun :)

Ek Olarak: Sadece istediğim yazılardan rastgele gösterebileceğim bir kod var mıdır arkadaşlar?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al