Teşekkür ederim, ben önceden de SEO hizmeti veriyordum fakat hiç sorun yaşamadım. Fakat anlamadım, senin söylediğin şeyin tam tersi olmasın, sözleşmeliyse gelir parayı ister fakat sözleşme yoksa verirsin raporu güle güle dersin. Tabi hizmetin de süper olacak ki müşteri memnun kalsın, müşteriler de öküz değil ki boşu boşuna sorun yaratsın. Bazılarını ben de biliyorum, senukexcr gibi programlarla bir kere backlink paketi uyguladıktan sonra otomatik hazırlanmış raporu da hemen kopyalayıp veriyorlar, bu tabi yanlış.
Tam tersi değil. Sözleşme yaparsın, sözleşmede para iadesi yapılacak ve yapılmayacak durumları yazarsın. Bu sayede o durumların dışında bir durum olduğunda kimse arıza çıkaramaz.
Google bu, sağı solu belli olmuyor. Bir güncelleme yapar, yapılan bütün hesaplar alt üst olur. Atıyorum 5 iş alırsın, 2 ay uğraşırsın, 3. ay güncelleme gelir, bütün emekler çöpe gider, müşteri de güncelleme nedir bilmez, parasını geri ister. Gerçi sözleşmede böyle bir madde de bulunduramazsın o ayrı mesele.
Netice olarak ben 3 ayda 30'a yakın iş pasladım. Çok fazla sıkıntı çıktı. Tabi bunda belki de bizim arkadaşın verdiği fiyatların etkisi de vardır. Neticede şirketin giderleri var. Kelime başına 500 TL'ye yapıyordu.