nadlog adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar link yapılandırma işleri özellikle Penguin 2.1 güncellemesinden sonra oldukça tehlikeli bir hal aldı. Şu an kimsenin link almasını tavsiye etmiyorum. Bir çok farklı metrik bulunuyor. Hadi diyelim gittiniz 100 farklı blog'dan her biri kaliteli ve özgün farklı makaleler ile 100 backlink aldınız. Hepsini anasayfaya alırsanız ceza alma ihtimaliniz doğar. Her link aynı anahtar kelimeden geliyorsa ceza alma ihtimaliniz doğar. Tüm linkleri sistematik ve do-follow olarak almışsanız ceza alma ihtimaliniz doğar. Bütün mesele süreci doğal gibi görmekte ve öyle göstermekte. Kısaca özellikle önümüzdeki 2 hafta link alma işlerine girmeyin derim ben.

Selamlar...


Şu an kimse link almasın demek doğru olmayabilir ama hocam . Güncellemede - yönlü hareket almayanlar normal seyrine devam edebilir bence. Fakat zarar gören ceza alan varsa kesinlikle bulaşmamalı hemfikiriz 5. sayfaya bile hasret kalabilir. Backlink inşaasında paravan bloglar zaten en büyük tehlike hep yanlış anlatımlar detaya girmemeler yüzünden dediğiniz gibi 100 site açıp daha index almadan 50 100 konu girmeden şak tanıtım yazılarını basıyolar ve sürekli bunu yapmaya devam ediyorlar , bu şekilde sonunda kâr etmek mümkün değil mutlaka ya ceza alınıyor ya belirgin gerileme yaşanıyor. Ana site seviyesinde içerik link kaliteye ulaşmamış siteden link çıkmanın mantığı yok .

Birde backlink alırken çeşitlilik dediğiniz de açılsın ; açık url atmak http://www.jhgf.com , /jgfjhgfd.html gibi gibi , kategori isimleriyle , kayda değer dolgun içerikli konulara postlara yani tamamen mozaik olmalı , illa ana sayfaya hedef kelimeye almaya hem gerek yok hem fayda-zarar dengesini ayarlamak zor olur. Onun yerine benim görüşüm backlinklerde baskın olan hedef kelimeler belirgin olmalı fakat %80 hedef kelime %20 karma kelimeler linkler şeklinde değil %20 - hedef kelime diğer %80 de tamamen farklı belki 30 alt sayfanız kategoriniz hedef kelimeniz bağlantılı kelimeler açık url adresleri gibi. Düzenli çalışarak bu şekilde inşaa edilen backlink ağından mutlaka fayda görülüyor ki doğru olanı da bu olmalı bence.

Yine benim için artık önemli bir nokta bi siteden link aldıysam sahibinin 2. bir sitesinden asla link almamak. C class ip bile olsa google o 2 sitenin de aynı kişiye ait olduğunu biliyor , o kişi bir başka siteye daha 2 sitesinden link yada tanıtım sattıysa çok rahat anlıyor önce iyi etki görmüşken 1 ay sonra ters tepebiliyor bu da susulur söylenmez genelde ama çok önemli faktör. Aynı zamanda 2. bir siteme de o siteden link yada tanıtım almamak.