Selamlar,

Karşıdaki site kurumsal görünümüyle güven veriyorsa neden alışveriş yapılmasın. Öncelikle eğer internet üzerinden birşeyler satmak istiyorsan, sabit adres ve sabit telefon numarası göstermek güven verecektir. Bu iş için kullanabileceğin bir adresin varsa akabinde şahsi vergi mükellefi (şahıs şirketi diye bilinir, ama aslında kişisel olarak iş yapacağını maliyeye bildirmendir.) olman gerekir. Çünkü göndereceğin her üründe taşıma irsaliyesi ve fatura ya da irsaliyeli fatura bulunması gerekir. Yoksa, ve yakalanırsan ciddi cezalar söz konusu.

Şahsi vergi mükellefi olabilmen için bir malimüşavir ile anlaşman, kendi adına fatura bastırman ve sabit bir adresinin olması yeterlidir. Mükellefiyetin aylık maliyetin kira, telefon vs hariç 500-600 TL (sadece vergiler, bağkur ve malimüşavir ücreti) civarı olur. Ardından tüm satış işlemlerine başlayabilirsin. İstediğin zaman da tek bir dilekçeyle hemen kapatırsın.

Ödeme kısmını iyi hesapla, PayPal çok akılcı durmuyor. Her ödeme için 50 kuruş + alınan ödemenin %3'ü şeklinde bir komisyon sistemleri var bildiğim kadarıyla ve ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu noktada güvenlik sertifikalarına para ödememek için Garanti Güvenli Ödeme Noktası'nı kullanabilirsin.

Benim tavsiyelerim ve yukarıda daha önceden söylenenler için vergi mükellefi olman şart, ama ardından iyi planlama, temiz hizmet ve kurumsal duruşunla güzel paralar kazanabilirsin.

Kolay Gelsin...