Gandak adlı üyeden alıntı

Peki, benim tuttuğum yeri maliye kontrole gelmiyor mu? Bir diğer sorumda kendimi bu firma altında sigortalı yapmak zorunda mıyım?


kontrole gelir. evinde yapıyorsan farklı yol izlerler. bir yerin varsa kira sözleşmesi falan gerekir. aileden birininse sen yinede 50tl kira veriyormuş gibi bir sözleşme yap.
bir kaç kişi kuracaksanız limited. açılışıda kapanışıda zahmetlidir biraz. tabii bunun bağkuru falan var. hiç fatura kesmesen aylık 50tl vergi gelir. bağkur kısmında kademeye çok dikkat et. 250tl de verebilirsin 400tl de. en alttan yaptır. zaten son senelerinde ssk ya çevirip o şekilde emekli olacaksın emin ol :)

şahıs firması daha zahmetsizdir. ancak güven kısmında sorun yaşarsın. ayrıca sermaye şirketi olmadığından çok yüksek meblağlarda sorun yaşayabilirsin. ancak bağkurdan tasarruf edersin.

bağkur kısmında sana yakalanana kadar ödemesende olur gibisinden sözler söyleyecekler. inanma. şirketini kapatırken biniyor tepene bağkur artık. eskiden onlar giriş yapmadan kapatırsan ve kontrollere takılmazsan sorun olmuyordu. artık kapına gelmeler, borç yazısı göndermeler yok. 30 sene bağkur ödeme yazı gelmez. kapanış verdikten 15 gün sonra falan kapında yazıyı görürsün :)


öncelikle şirketinizin büyüklüğü kısmına cevap vermeniz gerekir.

şahıs firması açarsan ve aylık 1milyonluk fatura kesersen maliye bolbol kapını çalar başını ağrıtır.
sermaye şirketi kurarsanda sermaye kısmına dikkat etmen gerekir. 10bin lira sermaye ile yine 1milyon kesersen maliye ağrıır başını. sorun olmaz ancak uğraşırsın. kapanışımda açılışımda kolay olsun dersen şahıs şirketi.

ilaveten gider kısmında şirket adresi olarak görünen yerdeki faturalar senin adınaysa(şirket adına olmasada olur) gider yazabilirsin. muhasebecin sana yazamazsın derse o muhasebeciyle çalışma. başını ağrıtır.
stoklu satış yapacaksan vergi dairesi depo ister senden.

ticaret odasına kayıt olabilirsin. + ve - leri olur bununda. yol haritanı çizdikten sonra sektöre göre ihtiyaçlarını yapabilrsin.

Ek Olarak:

jasper adlı üyeden alıntı

benim merak ettiğim bir diğer konuda bi kampanya düzenleme meselesi.
kura çekilişi ile kampanya yapmak istiyorum bir kaç hediye verecem ama illa milli piyango idaresinden izin alamam şart mı hukuki durumlar nedir?


belli bir meblağa kadar değil diye biliyorum (yanlış bilme ihtimalim var bu konuda.) ya da o kurada alınacak ürürnün tutarında vergi istisnası olabilir hatırladığım. mevzuata bakmak gerek. o da sık sık değişiyor.