0Derece adlı üyeden alıntı

Aslında tevekkül konusunda benim dikatinizi çekmek istediğim yer "tevekkül, bütün gereklilikleri yerine getirdikten sonra başarıya ulaşmak için Allah'ın da sana yardım etmesini beklemektir" kısmı idi takdir edersiniz ki para kazanmak istiyor iseniz reklam koymak da bir gerekliliktir. Bir siteye ne kadar emek verirsen ver reklam koymadıktan sonra gerekliliklerini yerine getirmiş olmazsın.

Ünlem konusunda haklısın (!) şeklinde yazmam gerekirken acele ile sadece ünlem olmuş ama samimi olarak söylüyorum sinirlenme gibi bir durum söz konusu değil.

Senin düşünmediğin şeyleri yazıyormuşum. Sen eğer hoşuma giderse o zaman reklamları kaldırır ve tıklarım ama buna site sahibi karar veremez ben karar veririm demiyor musun? Bende diyorum ki "nasıl bir uçağa bindiğimde konfordan, ikramlardan memnun kalır isem ödemeyi indiğimde yaparım memnun kalmaz isem ödeme yapmam" diyemiyorsan web sitelerinde de "reklamları engelleyip sonra siteden memnun kalırsam izin veririm" diyememen gerekir.

Allah razı olsun sen sitende ücretsiz, hayrına bir hizmet veriyorsun ama bu herkesin ücretsiz hizmet vermek zorunda olduğunu göstermez. İsteyen karşılıklı bir hizmet verir ve o hizmeti karşılıksız kullanmak isteyenlere mani olur. Çünkü verdiği hizmet karşılıklı çıkar ilişkisi üzerine kurulu... Eğer bu şartlar sana uymuyor ise o siteden hizmet almazsın bu kadar basit.

Konuyla ne ilgisi var bilmiyorum ama madem sormuşsun cevap vereyim düşüncelerimi de anlayacağını düşündüğüm herkese açıkca ifade etmekten çekinmem :)

edit: birisine kızıp da hırsımı senden çıkarmam gibi bir durumda kesinlikle söz konusu değil... Şu an forumda soru sormak için bir konu açsan, yardım edebileceğim bir konu ise emin ol güle oynaya hallederiz :)


Hâllettik hâllettik az kaldı :D ben karar vermiyorum ama veriyorum nasıl mı? Sitede cidden emek varsa üç asağı beş yukarı anlarız değil mi? Yazıların içeriği olsun, site içi optımızasyonu olsun, seo ayarları olsun anlaşılıyor bunların çoğu. Bu tarz şeylere önem veren sitelerin reklamlarına ben tıklıyorum varsa tabi. Yorum bırakırım hatta aynı saat içerisinde iki üç yazıya yorum bıraktığım siteler var :D Bunlar onun işine yarıyor çünkü zaten hak etmiş, ziyaretçiye güzel bir site sunmuş.

He karar verdiğim kısım ise bazı zamanlar pek de önemsemediğim AdBlock aktif olarak gezebiliyorum farkında bile olmadan. Zaten aktif olmadığında da reklamlara gözüm takılmıyor orası ayrı. Ancak bazıları ziyaretçinin gözüne sokuyor biliyorsundur. Yazı okunmuyor neredeyse :D

İşte karar verdiğim kısım bu evet gösterim başına kazanç tarafı zarara uğruyor, ancak tıklama başı kazancına katkıta bulunuyorum. Benim AdBlock kullanmamdan daha önce web master'ın güzel site yapmış olması ana kriter.Zaten uyduruk/yavaş vs siteyse o reklama tıklanmayı beklemesin değil mi?

Tevekkül konusuna gelirsek, din konusunda bilgim var çok şükür, hafta içi her gün de ilerliyor o bilgim ;) Devamına özelden devam edebiliriz bu konunun. Kaldı mı anlaşamadığımız bir yer?