Referee
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
44, (%98)
Merhaba arkadaşlar, bir iki gün içerisinde bi projeye adım atmak istiyorum. Projedem hazır. Sizden bu konuda fikir almak istiyorum;
Video dersler çektirmeyi düşünüyorum. Çekilecek videoların konuları ağır olmayacaktır. Örnek veriyorum videoda bir gmail hesabı almayı yaklaşık 1 dakikalık veya 30sn bir video ile anlatılacak. Her video başına 1 TL ödemek gibi bir planım var. Kolayca 2 saatte 50 video çekerek 50 TL kazanabilirsiniz. İşte sizlerden yardım istediğim konuda tam burada başlıyor. Bu ücret miktarını neye göre belirlemeliyim. Video'nun dakikasına göre olursa art niyetli insanlar çıkabilir. Ben videonun içeriğine göre fiyat belirlemeyi düşündüm. Sizlerden bu konuda fikir bekliyorum.
İyi forumlar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
10 dakikalık video periyotlarına göre ödeme yapabilirsin. Kim 30 saniyelik bir videoyu 10 dakika sürdürebilir ki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Güzel bir proje düşünmüşsün. Fakat seninde ikileme düştüğün gibi dakikasına göre yada içeriğine göre fiyatlandırma yapamazsın. Her ders 1 dakika sürmeyebilir, hatta çoğu sürmez. O yüzden dakika bazlı bir şey yapmamanı tavsiye ederim. İçerikte sana kaliteli gelmeyebilir fakat başkaları tarafından kaliteli kabul edilir, o yüzden kaliteyi belirleyen kişi sen olmaman lazım.
Bir ara pilli network vardı, hala var ama artık eskisi gibi çalışmıyorlar. Onların sisteminde içerik ekleyenler, ekledikleri içerikler vesilesiyle elde edilen gelir üzerinden para alıyorlardı. Daha açıklayıcı olayım;
Sen özgün bir içerik ekliyorsun, senin eklediğin içeriğe ilgi ne kadar fazla olursa ve o içeriğin bulunduğu sayfadaki reklamlara ne kadar çok tıklanırsa o kadar çok para kazanıyorsun. Ancak böyle bir şey yapabilirsin. Fakat bununda takibini yapabileceğin bir sistem geliştirmen lazım. Yani üyelere ait bir panel ve bu panelden hangi içeriklerinin ne kadar ilgi gördüğünü ve ne kadar gelir elde ettiklerini görebilmeleri lazım.
Bununla beraber yüklenen videolara reklam alırsın. Reklamlar izlendikçe para kazanırsın ve atıyorum bir video 1.000 kere izlenmesi durumunda senin cebine 100 lira giriyorsa bunun 75 lirasını videoyu hazırlayan kişiye verirsin.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Referee adlı üyeden alıntı
Anladım söylemek istediğini, çok daha mantıklı fakat kişiler gelirlerini anlık almak isteyebilir. Reklam gelirlerinin ödenmesini beklemek istemeyebilir. Söylediğin mantıklı kesinlikle düşüneceğim. Yorumun için ayrıca teşekkür ederim.
Var mı öyle paranın anlık alınabileceği bir sistem :) Google bile 200 lira olunca veriyor parayı ve haftalar sonra eline ulaşıyor. Hadi diyelim adam 1 video yükledi, 1 TL kazandı, bu 1 TL'yi adam istese yollayacak mısın? :)
Minimum kazanç sınırı olacak her sistemde olduğu gibi. Atıyorum 50 TL. Bu 50 TL'yi talep edenlere de ödeme belirli dönemlerde yapılacak. Mesela her ayın 1'i ile 5'i arası. Zaten adam 50 TL'yi hak etmişse bu senin en az 75 TL kazandığın anlamına gelir. Dolayısıyla kazandığın üzerinden vereceğin için herhangi bir kaybında olmaz ;)
Fakat dediğim gibi, bahsettiğim panel şart. Ayrıca videolar kendi sunucuna yüklenmeli. Youtube yada başka bir yere yükletirsen çok sıkıntı yaşarsın ve yürümez.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam diğer sitelerdeki gibi yıllık , aylık , 3-6 aylık üyelik satmalısınız.Videoyu yükleyen kişilere de diğer arkadaşların söylediği gibi minimum sınır olmalı.Mesela en az 100 video yükleyene şu kadar 200 yükleyene şu kadar diye sınırlandırabilirsiniz.Üyeler tüm sitedeki videoyu değil de sadece abone olduğu kategorideki videoları görebilmeli.İşte bunun için de aboneliği ücretli yapıp parayı buradan çıkartabilirsin.Bir de video ekleyenler dakika sınırı koyabilirsiniz.