yeninesil adlı üyeden alıntı

ozan84 bedduamızı alırsın. Mahkemeden yada sitenin engellenmesinden daha önemli diye düşünüyorum. Ha zaten böyle bir site açma niyetindeysen bedduayı da takmazsın sen kolay gelsin.


Beddua edebilmen için sana ya da başkasına istekleri dışında kötülüğünün dokunması, hakkının yenmesi gerekir.
Senin bu arkadaş üzerinde hakkın olamayacağına göre beddua etmen zaten anlam taşımaz.
Diyeceksin ki günaha davet ediyor.
Zarar rızasıyla girene merhamet edilmez sözü sana ne hatırlatıyor?
Bir insanın içinde yoksa zaten sen onu başka bir yola sürükleyemezsin. (Mecburiyetler dışında, ki bu istisnai durumlar nefs-i ve meşr-u müdafaa durumları) Senin açtığın bir siteden başkası bir içerik izliyorsa bu onun içinde olduğu anlamına gelir. o zamanda senin o na merhamet etmen gereksiz olur.

Mevzuyu dönüp dolaşıp dini konulara bağlamayın o yğzden.

İki gıdım dini bilginizle burda insanlara yalan yanlış maval okumayın. Bir hadisi bile 8 bölüp insanlara yıllarca anlattığınız için insanlar artık dini bilgileri yanlış edinmeye başladı.

Varsa dini inancınız kendiniz yaşayın. Sen o siteye giriyorsan bu senin içinde olduğu içindir. Kimseye bunun vebalini yükleyemezsin. Beddua etmeyede Hak katında hakkın yoktur.

Ek Olarak:

herox adlı üyeden alıntı

Seni de ilgilendirmez :) görüş istemiş, görüş verdik sadece.


tecrübe paylaşımı istemiş... senden dini mütalaa istememişt ki... ayrıca belki adam deist? tecrüben var demekki... ha sevap helal kısmındada tecrüben olamaz zaten. bir dini inancın varsa o inancın (semavi bir din ise kitabından) söylediklerinden yola çıkarsın ki o zamanda cennet, cehennem gibi yerleri göremediğinden tecrübeyle yine bahsedemezsin...

Kimsenin konusunada helal, haram gibi yaklaşamazsınız. Belki o nun parasıyla cami yaptıracak?
örneği mevcut burada... eroin kaçakçısının yaptığı camiiyi başbakan açtı yanı başımızda.. onlarada iki kelamınız olaydı keşke..

Varsa işini kolaylaştıracak tecrübeniz arkadaşa yazın. yoksa dini mütalaa yapmayın.

Çünkü kişi görüş istememiş. Tecrübe istemiş.o yüzden konu seni hiç bağlamaz.