lostyazilim
tr.link

Yoast Wordpress SEO uyumlu makale yazmak. Videolu anlatım

16 Mesajlar 3.581 Okunma
lstbozum
tr.link

inceleCo inceleCo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 22 / 46
  • Ticaret 0, (%0)

Enes ve Blogu adlı üyeden alıntı

Anlıyorum hocam geçmiş olsun :) Çok olmadı aslında 1 hafta önce felan denedim ama sanırsam tablı olduğu için o sayfa analiz ve diğer sekmeleri görmemiş olabilirim. Şu anda All in one seo pack eklentisine tekrar döndüm ama yoast'ın seo eklentisine nedense alışamadım. İlk kullandığım all in one seo olduğu için mi bilmiyorum ama tekrar buna geri dönmek istedim. Siz eğer ikisini de kullandıysanız tercihiniz neden yoast eklentisi bunu anlatabilir misiniz hocam zamanınız varsa eğer ? Bu arada olumlu yorumunuz için teşekkürler.

Tekrar merhaba. Ben yorumlara seviyeli olduğu sürece her zaman açığım :) Örneğin senin sayende bir hatamı düzelttim.

Az önce mikrofonun "gain" ayarlarına baktım. Aşırı yüksek. Yani etraftaki neredeyse her sesi alacak şekilde ses kaydetmiş. Bunların içine klavye tuş ve fare tıklama sesi de dahil. Bundan sonra bu ayarı alt seviyede tutup çevre seslerini asgariye indirecem ;) tükürüklü videoyu kimse hak etmiyor.

Gelenim senin soruna.

Ben de daha önceden All in one kullandım sonra tavsiye üzerine Yoast'a geçtim. Geçtikten sonra internet üzerinde biraz araştırma yaptım tabi eklentinin kullanımı hakkında.

Benim yoast'ı seçmemin nedeni kullanım kolaylığı ve hata düzenleme sistemi. Videoda gördüğün gibi ilk başta bir sürü seo eksiği vardı. Eğer bu sistemi ben kullanmıyor olsam bu eksikleri arka plana atacaktım ya da hiç önemsemeyecektim. Ama Yoast sayesinde, bir süre makale yazdıktan sonra zaten ister istemez eklenti kriterleri kendiliğinden makalenize yansıyor. Yani Yoast'ın şunu şunu yap demesini bir süre sonra sindiriyorsunuz ve bunu tabiri caizse hatim ediyorsunuz.

Kısacası Eklenti yönlendirmesi + Pratik = SEO'ya uygun içerik. Tabi bunu da Yoast'a borçluyum.

Not: Uzun zamandan beri All in One kullanmıyorum. Ne tür değişiklikler geldi onu da bilmiyorum. Yoast işimi gördüğü için bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

İnce eleyip sık dokuyanların sitesi http://www.incele.co
wmaraci
reklam

EnesveBlogu EnesveBlogu Eyi olur zaar.. Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad E** İ**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 30 / 61
  • Ticaret 7, (%100)

İnceleCo adlı üyeden alıntı

Tekrar merhaba. Ben yorumlara seviyeli olduğu sürece her zaman açığım :) Örneğin senin sayende bir hatamı düzelttim.

Az önce mikrofonun "gain" ayarlarına baktım. Aşırı yüksek. Yani etraftaki neredeyse her sesi alacak şekilde ses kaydetmiş. Bunların içine klavye tuş ve fare tıklama sesi de dahil. Bundan sonra bu ayarı alt seviyede tutup çevre seslerini asgariye indirecem ;) tükürüklü videoyu kimse hak etmiyor.

Gelenim senin soruna.

Ben de daha önceden All in one kullandım sonra tavsiye üzerine Yoast'a geçtim. Geçtikten sonra internet üzerinde biraz araştırma yaptım tabi eklentinin kullanımı hakkında.

Benim yoast'ı seçmemin nedeni kullanım kolaylığı ve hata düzenleme sistemi. Videoda gördüğün gibi ilk başta bir sürü seo eksiği vardı. Eğer bu sistemi ben kullanmıyor olsam bu eksikleri arka plana atacaktım ya da hiç önemsemeyecektim. Ama Yoast sayesinde, bir süre makale yazdıktan sonra zaten ister istemez eklenti kriterleri kendiliğinden makalenize yansıyor. Yani Yoast'ın şunu şunu yap demesini bir süre sonra sindiriyorsunuz ve bunu tabiri caizse hatim ediyorsunuz.

Kısacası Eklenti yönlendirmesi + Pratik = SEO'ya uygun içerik. Tabi bunu da Yoast'a borçluyum.

Not: Uzun zamandan beri All in One kullanmıyorum. Ne tür değişiklikler geldi onu da bilmiyorum. Yoast işimi gördüğü için bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Estağfirullah hocam herkes cesaret edip video çekemiyor. Böyle şeylerde kimse profesyonel değil ama anlatmak istediğinin en iyi şekilde anlatmasını isterim. Bende bugüne kadar videolu anlatımlar yaptım ama hiçbir videomu beğenmedim inşallah kullanıcılar bunu hissetmemiştir diye dua ettim :) İşin şakası bir yana böyle videolu anlatımlar gerçekten güzel. İnsan 15 yazı okuyuacağına bir tane böyle sizin gibi adam akıllı video izlesin kâra geçecektir.

Eklenti konusuna gelince kararsızım. Alışkanlıkları değiştirmek gerçekten zor. Yoast'ın eklentisini tekrar deneyeceğim sizin tavsiyeniz ile. Bu sefer gerçekten ılımlı yaklaşacağım ön yargılı değil :) Çok teşekkürler hocam yazdıklarıma güzel şekilde cevap verdiğiniz için. İyi çalışmalar diliyorum, kolay gelsin. Yoast'ı hemen indiriyorum tekrardan :)

inceleCo inceleCo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 22 / 46
  • Ticaret 0, (%0)

Enes ve Blogu adlı üyeden alıntı

Estağfirullah hocam herkes cesaret edip video çekemiyor. Böyle şeylerde kimse profesyonel değil ama anlatmak istediğinin en iyi şekilde anlatmasını isterim. Bende bugüne kadar videolu anlatımlar yaptım ama hiçbir videomu beğenmedim inşallah kullanıcılar bunu hissetmemiştir diye dua ettim :) İşin şakası bir yana böyle videolu anlatımlar gerçekten güzel. İnsan 15 yazı okuyuacağına bir tane böyle sizin gibi adam akıllı video izlesin kâra geçecektir.

Eklenti konusuna gelince kararsızım. Alışkanlıkları değiştirmek gerçekten zor. Yoast'ın eklentisini tekrar deneyeceğim sizin tavsiyeniz ile. Bu sefer gerçekten ılımlı yaklaşacağım ön yargılı değil :) Çok teşekkürler hocam yazdıklarıma güzel şekilde cevap verdiğiniz için. İyi çalışmalar diliyorum, kolay gelsin. Yoast'ı hemen indiriyorum tekrardan :)

Kullanım konusunda herhangi bir sıkıntın ya da alakalı bir sorun olursa bana hem sitedeki konu altından hem de buradan ulaşabilirsin. Kolay gelsin ;)
EnesveBlogu

kişi bu mesajı beğendi.

İnce eleyip sık dokuyanların sitesi http://www.incele.co

donanma44 donanma44 Eğitmen Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 200 / 91
  • Ticaret 1, (%100)
Çok faydalı bir video çekmişsiniz. Emekleriniz için teşekkür ederim.

Evinkur Nakliyat - İstanbul Evden Eve Nakliyat, Eşya Depolama ve Ofis Taşıma    
wmaraci
wmaraci

70826 70826 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)
Dostum çok açıklayıcı bir video olmuş, teşekkür ederim. Bende ilk başta tavsiyeler üzerine yoast kurmuştum alışamayıp all in one' a geri dönmüştüm. Şimdi tekrar yoasta geçmeyi düşünüyorum. Ufak bir sorum var 3 sene sonra tercihinizde bir değişiklik var mı?

mceber mceber Gazianteptutku.com Kullanıcı
  • Üyelik 29.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 1019
  • Beğeniler 190 / 193
  • Ticaret 3, (%100)
ben seosuz yükseldim valla

Gazianteptutku.com
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al