Merhabalar, Siteme ücretsiz bir script kurdum. Dosyaları ftpden attıktan sonra, veritabanını phpmyadminden yükledim. Şimdi içerik girdiğimde farkettim ki türkçe harfler kodlamada değişik çıkıyor.
Örneğin görünen şekli:
1967 yılında İsveç'te kurulan Oriflame Kozmetik, günümüzde 60'dan fazla ülkede, 4 milyona yakın danışmanıyla faaliyet gösteren uluslararası bir güzellik şirketidir.

Avrupa'nın en büyük doğrudan satış firması ünvanını taşıyan Oriflame, ülkemizde 1992 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Ev hanımlarına, öğrencilere, çalışan çalışmayan tüm kesimlere gelir imkanı sunmasından dolayı her geçen gün ilginin arttığı Oriflame, katalogları ile danışmanı olmayan kişilere ürünleri satmaya ve beğeni toplamaya devam ediyor.

Kaynağı görüntüle dediğimde ya da yazıyı düzenleme kısmında:

1967 yılında İsveç'te kurulan Oriflame Kozmetik, günümüzde 60'dan fazla ülkede, 4 milyona yakın danışmanıyla faaliyet gösteren uluslararası bir güzellik şirketidir.

Avrupa'nın en büyük doğrudan satış firması ünvanını taşıyan Oriflame, ülkemizde 1992 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Ev hanımlarına, öğrencilere, çalışan çalışmayan tüm kesimlere gelir imkanı sunmasından dolayı her geçen gün ilginin arttığı Oriflame, katalogları ile danışmanı olmayan kişilere ürünleri satmaya ve beğeni toplamaya devam ediyor.

Tüm dosyaların en üst kısmında
session_start();
include("config.php");
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_bin'");
$query = mysql_query("select * from settings");
kodları var. Düzelmesi için buradan bir ayar yapmam gerekiyor sanırım bir de tabi veritabanından. Eğer olumsuz etkisi olmazsa sıkıntı yok. Ancak sitenin gelişimi açısından bir sorun teşkil ederse düzeltmeliyim. Görünürde düzgün ancak kodlamada böyle olduğundan arama motorlarında olumsuz etki yapar mı?