Merhabalar,

Kendi kullanmamın avantajlarıyla sizlere Sony Xperia telefonlarda format nasıl atılır göstermeye çalıştım. Format atmak aslında telefonlar için gerekli sayılmaz ama 2.el bir Xperia sahibi iseniz kesinlikle format atmanızı öneririm. İlk olarak Xperia Z almıştım ama seriyi beğenince serinin "Arc" sürümünü aldım ve en son "Arc S" ile noktaladım. Telefonun iyi huylarından bahsetmeme gerek yok sanırsam :)

Daha fazla uzatmadan konumuza dönelim.

Ben sizlere Xperia Arc S Serisinde anlattım fakat Xperia serisinin ayarlamaları birbirine yakın olduğu için diğer tüm xperia serilerinde bu işlemleri uygulayabilirsiniz.

1- Menü'ye girelim.




2-"Ayarlar" sekmesini açalım



3-"Ayarlar" sekmesinde en altta "Yedekle ve Sıfırla" karşınıza çıkacak. "Yedekle ve Sıfırla" sayfasını açın.



4-"Fabrika verilerini sıfırla" butonuna tıklayalım.



5-İşlemi onaylamak için "Telefonu Sıfırla" butonuna tıklayınız.



6- Karşınıza çıkan "Herşeyi Sil" butonuna tıklayınız.



Format atma işlemeniz gerçekleşti. Şimdi formattan sonraki kurulum aşamasına geldi. Siz "Herşeyi Sil" butonuna tıkladıktan sonra telefonuzun yeniden başlayacak.

7-Sim Kartınızın Pin Kodunu girin eğer pin kodunuz yoksa bu sayfa karşınıza çıkmayacaktır zaten.



8-Dil seçenekleri arasından "Türkçe" seçeneğinin üzerine bir kez dokunun.




Dilimizi'de seçtiğimize göre artık kurulum sihirbazına geçebiliriz. Türk usulü şeklinde karşımıza çıkan herşeyi onaylayıp "İleri" butonuna tıklıyoruz :) Ben bunu pratik olsun diye .gif şeklinde tek bir resimde topladım.



Sihirbazı tamamladıktan sonra telefonunuz açılmış oluyor.




Umarım işinize yarar artık okuyup yararlanan arkadaşlar'da bir yorumu eksik görmez. :)

Okuduğu halde bir verim alamayan arkadaşlar belirtirlerse yardımcı olabileceğimi'de belirtmek isterim. Xperia için hazırlayacak olduğum derslerin ilk aşaması olan "Sony Xperia Format Atma" yazımın burada sonuna geldik. Haydin görüşürük :D

Kaynak : Sony Xperia Format Atma