"profesyonellere inat" kelimeleri saygısızlık olmuş. profesyonel demek bu işten para kazanıyor olmak demektir. amatör ise bu işi aşkla, sevgiyle yapmak, bu işe gönül verip bu şekilde yapmanızdır. ayrıca "her profesyonel makinesi olan güzel fotoğraflar çekiyor" diye bir şey yok. elinize bizim stüdyomuzda kullandığımız 20 bin liralık makineyi de versem sonuç aynı olacaktır. makinenin ayarlarını ve işin inceliklerini bilmedikten sonra çekeceğiniz her fotoğraf kötü olacaktır ki profesyonel makine alan insanlar bunun hayal kırıklığını her zaman yaşıyorlar. kullandığınız makine ile fotoğraf sanatını yapmanız mümkün değil çünkü o tür kameralarda hiç bir ayarlama yapmanız mümkün değil. olayı olduğu gibi direkt alır ve yansıtır. fakat profesyonel fotoğraf makinelerinde duran bir objeyi farklı renklerde ve ışıklarda çekebilir, olaya kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
çektiğiniz fotoğrafları pek beğenmedim bu saydıklarıma bağlı olarak. eğer fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız elinizdeki fotoğraf makinesiyle açılar konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz ama profesyonel makinelerde vizörden baktığınız zaman çok farklı sonuçlar alırsınız. profesyonel bir makine aldığınızda sıfırdan başlarsınız. elinizdeki makineyle sanat eserleri çıkarmayı beklemeyin ki imzanızdan gördüğüm kadarıyla öyle bir ruh haliniz var.
fotoğrafın temeli ışıktır, kullandığınız makinenin ışık ayarları yoktur. haliyle sanat fotoğrafçılığı yapamazsınız bu şartlarda. bunları size karşı bir garezim olduğundan söylemiyorum ki zaten sizi tanımıyorum. büyük bir fotoğraf stüdyosunda ışıkçılıktan yetişip fotoğrafçılığa yükselen biri olarak söylüyorum. sizin çektikleriniz birer "anı"dır. orada olan şeye hiç bir kompozisyon eklemeyip, olduğu gibi alıp buraya koymuşsunuz çünkü.
çektiğiniz fotoğrafları pek beğenmedim bu saydıklarıma bağlı olarak. eğer fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız elinizdeki fotoğraf makinesiyle açılar konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz ama profesyonel makinelerde vizörden baktığınız zaman çok farklı sonuçlar alırsınız. profesyonel bir makine aldığınızda sıfırdan başlarsınız. elinizdeki makineyle sanat eserleri çıkarmayı beklemeyin ki imzanızdan gördüğüm kadarıyla öyle bir ruh haliniz var.
fotoğrafın temeli ışıktır, kullandığınız makinenin ışık ayarları yoktur. haliyle sanat fotoğrafçılığı yapamazsınız bu şartlarda. bunları size karşı bir garezim olduğundan söylemiyorum ki zaten sizi tanımıyorum. büyük bir fotoğraf stüdyosunda ışıkçılıktan yetişip fotoğrafçılığa yükselen biri olarak söylüyorum. sizin çektikleriniz birer "anı"dır. orada olan şeye hiç bir kompozisyon eklemeyip, olduğu gibi alıp buraya koymuşsunuz çünkü.
Saygısızlıkla alakası yok. Orada esprili bir dil kullandım aslında. Her neyse dediklerine baktığımda biraz haklısınız. Profesyonel derken kastım o işten para kazananlar değil aslında Makineler demek istemiştim ama eklememişim o benim hatam kusura bakmayın.
Resmi beğenmediğinize bir şey diyemeyeceğim çünkü olumlu/olumsuz her türlü eleştiriyi görmek için koydum bu resimleri. Bu resimler dijital bir makine ile çekilmiş ani bir resimler hiç bir hazırlık vs yok.
Az da çok da olsa biliyorum fotoğrafçılıkla ilgili bazı terimleri. Ama siz de bilirsiniz ki bunları dijital makinede uygulamak mümkün değildir. Işık vs her şey Profesyonel makinelerde hayat bulacaktır.
Buraya sadece basit resimler ve ilgi çekici olsun diye bir başlık koydum. Eğer sizi kıracak bir yazı - söz de bulunduysam kusura bakmayın. Sanata ve sanatçılara saygım sonsuz.