Ahmet Bey, aşağıdaki sorularım kritik ve sizin bu konuda net bilgilendirmelerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 10 kadar web sitem var, yeni domainleri Google açısından değerli web sitlerimden link alrak güçlendirmeye çalışıyorum. Önceki açıklamalarınızdan birinde sitemap backlink konusuna değinmştiniz. Belki birçoğu için yeni ve farklı bir konu olabilir, ancak bu konuda bilgi vereceğinizi umuyorum.

Sorular:

1- sitemap.xml dosyalarını karşılıklı sitelerin hostingine atmakla; ana sayfadan link almış gibi PR değerinden faydalanabiliyor muyuz?

2- Sitemap isimleri aynı. Birbirinin hostingine atarken sitemap.xml dosya isimlerini nasıl isimlendirmeiyiz? Örneğin: Şimdi http://luksgezi.com/sitemap.xml sitemap dosyanı sitemap-pgr.xml diye değiştirip SEO açısından kaliteli sitemin public_html klasörüne atmak yeterli midir?

3-Aynı şekilde diğer 5-6 sitemin sitemap isimlerini benzer şekilde değiştirip (sitemap-a.xm, sitemap-b.xml, sitemap-c.xml..) atmam yeterli midir?

Bu şekilde sitelerin birbirlerine ana sayfada karşılıklı veya tek taraflı verdiği linkleri kaldırmak istiyorum, diğer yandan da işi yanlış yapabilme endişesinden dolayı yönlendirmenize ihtiyacım var.

Bu şekilde sitelerimin ana sayfasından diğer sitelerime olan çıkış sayısını azaltmıi veya kaldırmış olmak istiyorum.

Daha önceki yazınızda bu şekilde backlink almanın daha değerli olduğunu iletmiştiniz. böylece hem link verdiğim siteler görülmemiş olacak hem de daha fazla katkı sağlamış olacaklar, ama nasıl?