Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Değerli arkadaşlar, burda yasal vergi kaçırma yöntemi konuşuluyor sanızım, konu başlığından da anlaşılacağı üzere Vergi Vermemek'den bahsediyoruz. Ülke'nin kalkınması ve gelişmesi için vergi şart bu şart osmanlı'dan bu yana bu şekilde devletlerin ayakta durabilmesi için öngörülen bir şey. Şirket açıyorsan ve kazanç elde ediyorsan Vergi vermek ile yükümlüsün. Şu var vergi vermiyor bu var vergi ödemiyor gibi şeyler ülke içerisinde nasıl vergi kaçırılır sorusunu gündeme taşıyor. Bu şuçtur suç olmasının yanı sıra ahlaki de değildir. Kazanıyorsan vergini ödemek zorundasın kazanmıyorsan zaten sorun yok.

1. Kısım: Şayet bir projeniz var ise ve Vergiden muaf olmak istiyorsanız bunun bir tek yolu var, Teknoparklar teknoparklarda yapılan çalışmalarda şirketler vergiden muaf tutulur çünkü serbest bölge statüsü uygulanır bu vergi kaçırmak değildir sadece yapacağınız proje ile sağlayacağınız istihtam sayesinde size bir insiyatif tanınır.
2. Kısım: KDV ile vergiyi karıştırmayın KDV fatura kesildiğinde ödenecek olan satış vergisidir, gelir vergisi şirketin yıllık bilançosu sayesinde ortaya çıkacak olan bir bedeldir. Bilanço sıfır ise cüzi bir rakam çıkar.
3. Kısım: Şirket kurmak sadece vergiyle biten bir iş değil sopaj, ssk, aylık defter masrafları, tutanaklar, muhasebe ücreti ve daha bir çok ektra ödemesi var.
4. Kısım: Eğer ciddi bir şirket sahibi olmak istiyorsanız ve ülkenizin kalkınmasını istiyorsanız Vergi ödemenizi hatta verginizi ödemekte gecikmemenizi tavsiye ediyorum.

Allah kolaylık versin


Arkadaşın bahsettiği vergi vermemek değil esasen. nasıl daha az vergi veririm meselesi... Buradada bir vergi kaçırma söz konusu değil. ayrıca "vergiden kaçınma" dersi üniversitelerde yasal olarak okutulan bir derstir... Mümkünse bilmeden herkesi vergi kaçakçısı sınıfına sokmamanız sevindirici olur.