mrrssy adlı üyeden alıntı

qTranslate eklentisini okuyup yazmadan geçemedim.

Öncelikle oldukça güzel düşünülmüş bir eklenti. Eğer çok dilli bir site istiyorsanız belki de işini en iyi yapan ücretsizlerden. Yaklaşık olarak bir ay kullandım. Herşey güzel giderken sitede yavaşlama olduğunu fark ettim. Test sitelerinde yaptığım incelemeler sonucu (eklentiden önce ve sonra) qTranslate'in sitenin ilk açılışında bir 2-3 saniyelik cevap süresi gecikmesi yaşattığını fark ettim.

Araştırmalarım sonucu qTranslate'in kod yapısının biraz karışık olduğunu ve internette bunun için düzeltmeler iyileştiriciler ve hatta qtranslate iyileştirici eklentiler olduğunu fark ettim. Hepsini denedim. Örnek vermek gerekirse 3 saniye olan yavaşlama 2,5 saniyeye indi. Bu beni çok rahatsız etti ve eklentiyi pasif duruma getirdiğimde gördüm ki site tak diye açılıyor. 3-4 saniyelik ilk gecikme büyük bir süre.

Tabi denemeden önce neden uyarmak istedim? Çünkü qTranslate yüklediğinizde bir çok yerde ve yeni konularda başlara sonlara vs komut kelimeleri giriyorsunuz. Sonra eklentiyi bir kaldırıyorsunuz bütün bu kodlar vs hepsi kabak gibi ortaya çıkıyor. Database karışıyor. ve Google sitenin diğer dilinde olan versiyonu çoktan indekslemiş oluyor.

Sonuç olarak site biraz yavaşlasa da ben bu eklentiyi kullanmak zorundayım ve çok dilli bir siteye kavuşmak zorundayım, bu işten de geri dönüşüm kesinlikle olmayacak diyorsanız güle güle kullanın, oldukça güzel bir eklenti.

Ama bu yavaşlama beni rahatsız eder, ben daha sonra tek dile geri dönebilirim ya da eklentiyi bir şekilde kaldırmak zorunda kalabilirim diyorsanız size dönüşte tonlarca iş yükü çıkartacak bir eklentidir, kaldırdığınızda ortalığı çöplüğe çevirir haberiniz olsun.

qTranslate deneyimim bu şekilde, umarım faydalı olmuştur.

canerozdemir adlı üyeden alıntı

Benim size tavisyem qtranslate değil de wpml kullansanız daha iyi. Mükemmel bir eklenti fakat ücretli.

İncele istersen; almayı düşünürsen link aşağıda.

Refli: WPML

Refsiz: wpml

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ancak ben bu veya benzeri eklentiler kullanmak yerine (ki bu eklentiyi kullanabilmek için wp son sürüme güncelledim, database de değişiklikler yaptım) /en klasörü altına temiz bir wp kurulu yapıp yeni bir db oluşturdum. Şu anda sitem bu şekilde çalışmakta ve problem gözükmüyor. Bunu yapma nedenlerimden birisi de farklı konuların da olmuş olması. Siteler arasında widget olarak ya da navigasyon menüsü yanına bayraklar koyarak ta ana sayfalara yönlendirme yapacağım.

bu çözüm benim için en ideali gibi görünüyor.